Ingo (31), Lise (29) en baby's (6 weken)

16 september 2023

- raadpleging

Lise houdt een kleine baby op de schoot. Haar man Ingo diept een tweede schattig exemplaar op uit de kinderwagen. De reden voor de ziekenhuisconsultatie wordt snel duidelijk.

“Thuis hebben we nog twee dochters van drie en zes, dus met deze eeneiige tweeling erbij hebben we vier meisjes! Ik ben hier voor een vasectomie”, legt Ingo uit met een lach. Het is niet de bedoeling dat ze verrast worden door nog meer kroost.

Vorige herfst was Lise ziek en werd ze even opgenomen in het ziekenhuis. Daar hoorde het koppel dat Lise zwanger was. Pas enkele weken later vertelde de gynaecoloog hen dat ze zich aan een tweeling mochten verwachten, een complete verrassing. Lise: “Ik reageer op zo’n momenten nogal vaak met humor: ‘Weet u zeker dat het er twee zijn, en geen drie of vier?’ vroeg ik. Ingo daarentegen moest even slikken en naar buiten gaan om het nieuws te laten bezinken.”

De huizenprijzen zijn ontzettend hoog

Zes weken oud zijn de kleine meisjes nu. Ze werden op natuurlijke wijze geboren, op drie uur tijd, en stellen het goed. Lise werkt in het onderwijs en blijft nu even thuis. Ingo is als zelfstandige flexibel om bij te springen indien nodig. Hun flink uitgebreide gezin is een bron van vreugde, maar zorgt ook voor uitdagingen.

“We huren een huis in een rustige woonwijk, met ruimte voor de kinderen om te spelen. Dat is prima, maar we willen liever zelf een woning kopen. Vrienden waarschuwen ons dat dat heel moeilijk zal zijn: de huizenprijzen zijn ontzettend hoog! Maar we hebben er vertrouwen in dat het uiteindelijk wel zal lukken.”

Onze reporter trekt door de gangen van campus Gasthuisberg en meet de hartslag van mensen die hier passeren. In deze editie polsen we naar kleine en grote frustraties: waar breken onze patiënten zich het hoofd over en hoe gaan ze daarmee om?
 

Laatste aanpassing: 16 september 2023