Fietspunt opent op campus Gasthuisberg

5 mei 2021

Vanaf woensdag 5 mei kan iedereen die met de fiets naar campus Gasthuisberg komt, terecht in een gloednieuw fietspunt van Velo vzw. Het fietspunt is elke weekdag open van 7 tot 19 uur en biedt allerhande diensten aan, van fietsherstel en -onderhoud tot fietsverhuur en de verkoop van fietsonderdelen en -accessoires.

Campus Gasthuisberg, waar naast het ziekenhuis ook campussen van UCLL en KU Leuven gevestigd zijn, is niet toevallig gekozen als locatie voor het vierde fietspunt van Velo vzw. Het is een belangrijk mobiliteitsknooppunt: dagelijks pendelen er duizenden mensen af en aan. Zo komt een vijfde van de UZ Leuven-medewerkers met de fiets naar het werk, en nog eens 3 procent combineert de fiets met het openbaar vervoer.

De klok rond

Het nieuwe fietspunt bevindt zich in de fietsenparking onder het logistiek platform, ter hoogte van parking Onderwijs en navorsing. Elke weekdag tussen 7 en 19 uur kan je er terecht bij een van de administratief of technisch medewerkers.

Waarvoor kan je in het fietspunt terecht?

  • fietsherstel en -onderhoud
  • fietsverhuur en uitleen dienstfietsen UZ Leuven
  • fietsregistratie (merken): elke vrijdagnamiddag
  • verkoop fietsonderdelen, verlichting, sloten, tweedehandsfietsen ...
  • fietsinfo (verhuur studentenfietsen, leasefietsen ...)

Fietsen stimuleren

Peter Cnudde, diensthoofd logistiek en mobiliteit in UZ Leuven: “Het aantal UZ Leuven-medewerkers dat met de fiets naar het werk komt, is meer dan verdubbeld ten opzichte van 10 jaar geleden. De voorbije jaren investeerden we dan ook in comfortabele en ruime fietspaden op de campus, meer fietsenparkings en een fietsvergoeding voor onze medewerkers. Het fietspunt is een logische volgende stap om fietsen van en naar het ziekenhuis te blijven ondersteunen. Voor onze medewerkers, maar ook voor bezoekers, patiënten en studenten.”

Het Velo-fietspunt werd op dinsdag 4 mei officieel geopend, getest én goedgekeurd.

V.l.n.r. Peter Cnudde, Joost Van Damme, Stefaan Saeys, Peter Van Brusselt, David Dessers, Jos Vandikkelen

Laatste aanpassing: 24 maart 2022