Europees kwaliteitslabel voor obesitaskliniek UZ Leuven

8 maart 2022
De obesitaskliniek van UZ Leuven heeft een accreditatie gekregen van de Europese sectorfederatie EASO. Dankzij deze erkenning wordt UZ Leuven lid van een gerenommeerd expertisenetwerk rond obesitas.

EASO is de afkorting van European Association for the Study of Obesity, een vereniging die zich toespitst op onderzoek naar en behandeling van obesitas in Europa. De multidisciplinaire obesitaskliniek van UZ Leuven, een samenwerking van endocrinologie en abdominale heelkunde, slaagde erin om een driejarige erkenning binnen te halen als Collaborating Centre for Obesity Management.

Behandeling op maat

Per jaar worden in UZ Leuven gemiddeld 1.200 patiënten met obesitas behandeld. Obesitas is een complexe aandoening en vraagt voor elke patiënt om een behandeling op maat. Om die reden kiest UZ Leuven voor een multidisciplinaire aanpak, met een samenwerking tussen diëtisten, psychologen, kinesisten, endocrinologen en chirurgen.

Expertise delen

Het belang van het EASO-kwaliteitslabel is niet te onderschatten, benadrukt prof. dr. Roman Vangoitsenhoven, endocrinoloog. “Deze erkenning vormt een bekroning voor onze dagelijkse inzet voor patiënten met gewichtsproblemen. De accreditatie benadrukt dat een goed georganiseerde en kwaliteitsvolle aanpak van obesitas als ziekte nodig is. Met deze erkenning treden we als UZ Leuven toe tot een belangrijk Europees expertisenetwerk. Zo kunnen we de beste inzichten en kennis nog makkelijker delen met gelijkgestemde centra. Het zal ons helpen om de onderliggende factoren van een aandoening als obesitas nog beter te bestuderen en te behandelen.”

Laatste aanpassing: 9 augustus 2022