100.000 euro voor hulporganisaties Turkije en Syrië

10 februari 2023

Iedereen bij UZ Leuven is getroffen door het menselijke leed dat de aardbeving in Turkije en Syrië veroorzaakt. De lokale bevolking lijdt erg door de verwoestingen en de barre weersomstandigheden. UZ Leuven schenkt daarom 100.000 euro voor humanitaire hulp aan het Rode Kruis en Artsen zonder Grenzen. Die laatste organisatie helpt ook de bevolking in Syrië, die niet alleen deze aardbeving, maar ook de beproeving van een jarenlange oorlog ondergaat.

Het ziekenhuis gelooft in centraal gecoördineerde hulpacties vanuit de overheid en levert een bijdrage door mensen en middelen te sturen naar de getroffen gebieden. Daarnaast wil UZ Leuven, ondanks de moeilijke financiële situatie van de ziekenhuizen, deze hulporganisaties toch financieel steunen omwille van de uitzonderlijke omvang van de ramp.  

Prof. dr. Wim Robberecht, gedelegeerd bestuurder UZ Leuven: “In UZ Leuven willen we samen grenzen verleggen. Solidariteit is in deze situatie meer dan ooit belangrijk, zowel met de hulpverleners die in allerijl naar de getroffen gebieden vertrekken als met de slachtoffers in Turkije en Syrië. Zij hebben nu elke extra steun dringend nodig.”

Laatste aanpassing: 10 februari 2023