Steun onderzoek naar cerebrovasculaire aandoeningen

Belang van onderzoek

In de onderzoeksgroep van prof Lemmens wordt onderzoek gedaan om het verloop van de symptomen van patiënten met een beroerte beter te kunnen voorspellen en begrijpen. De kennis die daarmee wordt vergaard, kan reeds direct of later gebruikt worden om de symptomen na een beroerte te verminderen.

In de eerste uren na het begin van de symptomen wordt beeldvorming van de hersenen uitgevoerd en geanalyseerd om in te schatten welke patiënten voordeel zullen hebben van een behandeling. Het uiteindelijke doel is om steeds meer patiënten te kunnen behandelen.

Daarnaast hebben we verschillende studies waarbij we patiënten maanden na een beroerte opvolgen met o.a. beeldvorming van de hersenen. We proberen inzicht te krijgen in de herstelmechanismen in de hersenen en hoe deze resulteren in veranderingen in de symptomen van een patiënt. Door de verschillen te zien tussen patiënten die goed of slecht herstellen, hopen we in de toekomst die laatste groep vroegtijdig te herkennen en nieuwe  therapieën te testen. 

Binnen onze onderzoeksgroep hebben we verschillende nationale en internationale samenwerkingen en klinische studies voor patiënten in de acute en chronische fase gericht op preventie van nieuwe beroertes en verbetering van de uitkomst.

Steun onderzoek naar cerebrovasculaire aandoeningen

U kunt een gift overmaken aan de KU Leuven door te storten op

  • IBAN-rekeningnummer BE45 7340 1941 7789
  • BIC-code KREDBEBB van de KU Leuven (KBC, Brusselsesteenweg 100, 3000 Leuven)
  • Met vermelding "voor EOS-RLOZK1-O2010 – professor Robin Lemmens”
     
Laatste aanpassing: 4 november 2022