"Kan Actief ... Meer dan de moeite waard" - Theo

Einde mei 2007 werd bij mij een mantelcellymfoom ontdekt, hetgeen mijn leven van de ene dag op de andere op nul zette. Onmiddellijk stoppen met werken en beginnen met chemo, was de boodschap, en voor een goed resultaat moest dit gevolgd worden door een stamceltransplantatie.

Drie maanden na mijn laatste chemobehandeling, begin februari 2008, werd ik opgenomen voor transplantatie. Tijdens mijn eerste controle in maart kreeg ik het voorstel om mee te doen aan "kan actief". Ik heb dadelijk toegestemd want mijn doel was zo snel mogelijk terug mijn normale leven te kunnen hervatten.

Week na week werden we allen niet alleen fysiek sterker maar ook werd er een band gesmeed onder de deelnemers welke uitgroeide tot een mooie vriendschap en steun voor elkaar.

Ondanks het feit dat het soms een grote opgave is en erg vermoeiend kan zijn om steeds weer aanwezig te zijn en bij alle oefeningen door te bijten, zou ik elke patiënt aanraden niet te twijfelen deel te nemen aan Kan Actief.

Persoonlijk heeft mij dit heel zeker geholpen om zo snel mogelijk terug van start te kunnen gaan en reeds vijf maanden na mijn transplantatie grotendeels mijn buitenactiviteiten als tuinaanlegger opnieuw te kunnen uitvoeren.

Bij deze wil ik dan ook het voltallige Kan Actief-team van harte bedanken voor dit fantastische initiatief en al hun inspanningen om ons een snellere herstart te kunnen geven.

Bedankt

Laatste aanpassing: 11 maart 2020