Fondsen en schenkingen gynaecologische oncologie

Door wetenschappelijk onderzoek te steunen, helpt u andere mensen. De afdeling gynaecologische oncologie beschikt over een aantal fondsen voor kankeronderzoek naar specifieke kankers. Voor deze fondsen werkt de dienst samen met de KU Leuven.
Lara’s Fonds voor onderzoek naar baarmoederhalskanker wil het onderzoek naar baarmoederhalskanker een duw in de rug geven door extra financiering te verlenen. Ook symptoomverlichting is een belangrijk aandachtspunt. Bovendien wil het fonds de bewustwording van het belang van een vroegtijdige opsporing stimuleren.
Steun dit fonds
Het Fonds Verelst Baarmoederkanker heeft als doel het steunen en bevorderen van het onderzoek naar de oorzaak, vroegtijdige diagnose, preventie en behandeling van baarmoederkanker.
Steun dit fonds
Het Venceremos Fonds werd opgericht om klinische studies met focus op borstkanker te ondersteunen.
Steun dit fonds
Het Fonds Vriendtjes Tegen Kanker is gericht op het onderzoek naar de diagnose, behandeling en opvolging van eierstokkanker. Eierstokkanker is een zeldzame ziekte die vaak de ‘silent killer’ genoemd omdat het een kanker is die heel lang weinig symptomen veroorzaakt en een slechte prognose heeft. Daarom blijft verder onderzoek cruciaal en dit is dan ook de dagelijkse drijfveer voor dit fonds.
Steun dit fonds
Het Fonds voor onderzoek naar kanker tijdens de zwangerschap heeft als doel na te gaan welke gevolgen een kankerbehandeling tijdens de zwangerschap heeft op de gezondheid en de ontwikkeling van het ongeboren kind. Daarnaast draagt het fonds bij aan een internationale adviesgroep die artsen wereldwijd adviseert over de state-of-the-art behandeling van kanker tijdens de zwangerschap.
Steun dit fonds
Het Fonds voor kiemceltumoren van het ovarium is gericht op het vergroten van kennis over de preventie, het ontstaan, de diagnose en de behandeling van zeldzame eierstokkankers zoals kiemceltumoren.
Steun dit fonds
Laatste aanpassing: 3 januari 2022