Overzicht studies CKF

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe studies! Welke studies lopen er momenteel in het Centrum Klinische Farmacologie?

Studies waarvoor we nog vrijwilligers of patiƫnten zoeken

Eens je geregistreerd bent in onze databank zal je via email of telefonisch op de hoogte worden gebracht van klinische studies waarvoor je in aanmerking komt. Je kan je dan vrijblijvend kandidaat stellen om deel te nemen.

Of je in aanmerking komt hangt natuurlijk af van de criteria die van toepassing zijn voor de studie (leeftijd, geslacht, BMI, al dan niet roker, medische voorgeschiedenis, ... ).

Lopende studies

Onderstaande studies gaan momenteel door in het Centrum Klinische Farmacologie.

  • CCP20-1987-FIM: Klinische studie (FIM = Eerste toediening aan de mens) ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van hypertensie, hartfalen, terminaal nierfalen.
  • CCP20-1001-VAC: Vaccinatiestudie met een vaccin dat ontwikkeld wordt ter preventie van infectie met het COVID-19 virus.
  • CCP20-7489-FIM: Klinische studie (FIM = Eerste toediening aan de mens) ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van neurologische aandoeningen zoals epilepsie en spasticiteit veroorzaakt door Multiple Sclerose (MS).
  • CCP20-6466-PET: Klinische PET (PET-scan) studie ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van neurologische en psychiatrische aandoeningen.
  • CCP19-0107-PSP: Klinische studie bij patiënten met Progressieve Supranucleaire Parese (PSP) ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van PSP.
  • CCP19-0151-PAR: Klinische studie bij patiënten met de ziekte van Parkinson ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van de ziekte van Parkinson.
  • CCP19-FDG-PET: Klinische studie (PET studie) waarbij de werking van enkele gekende geneesmiddelen met hersenscan-onderzoeken wordt onderzocht. Dit ter behandeling van Milde Cognitieve Stoornis of de ziekte van Parkinson.
  • CCP17-5090-VAC: Vaccinatiestudie met een vaccin dat ontwikkeld wordt ter preventie van infectie met de Clostridium difficile bacterie.
Laatste aanpassing: 15 september 2020