Nieuwe en lopende studies

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe studies! Welke studies lopen er momenteel in het centrum klinische farmacologie?

Eens je geregistreerd bent in onze databank zal je via email of telefonisch op de hoogte worden gebracht van klinische studies waarvoor je in aanmerking komt. Je kan je dan vrijblijvend kandidaat stellen om deel te nemen.

Of je in aanmerking komt hangt natuurlijk af van de criteria die van toepassing zijn voor de studie (leeftijd, geslacht, BMI, al dan niet roker, medische voorgeschiedenis, ... ).

Meld je aan als proefpersoon

Wil je als proefpersoon deelnemen aan klinische studies? Bezorg ons je gegevens en blijf op de hoogte van klinische studies waarvoor je in aanmerking komt.

Nu aanmelden

Lopende studies

Onderstaande studies gaan momenteel door in het centrum klinische farmacologie.

  • CCP21-2214-FIM: Klinische studie met een nieuw geneesmiddel ter behandeling van Alzheimer. Doelgroep: gezonde mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers van 18 tot 55 jaar.
  • CCP21-7489-PET: Een PET studie (klinische studie met PET-scans) studie met een nieuw geneesmiddel ter behandeling van aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Doelgroep: gezonde mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers van 18 tot 55 jaar.
  • CCP20-4852-VAC: Vaccinatiestudie met een vaccin (met een genetisch gewijzigd organisme) ter behandeling van een chronische Hepatitis B infectie. Doelgroep: patiënten tussen 18 en 65 jaar met een chronische Hepatitis B infectie die reeds behandeld worden met nucleotide-analogen.
  • CCP21-HPV001-VAC: Vaccinatiestudie met een therapeutisch vaccin gericht tegen humaan papillomavirus (HPV) type 16 en type 18 - HPV1002. Doelgroep: vrouwen van 18jaar en ouder met een HPV-infectie (type 16 of 18) ter hoogte van de baarmoederhals.
  • CCP20-1987-FIM: Klinische studie (FIM = Eerste toediening aan de mens) ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van hypertensie, hartfalen, terminaal nierfalen. Doelgroep: gezonde mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar + vrijwilligers met licht verhoogde bloeddruk tussen 18 en 55 jaar.
  • CCP20-1001-VAC: Vaccinatiestudie met een vaccin dat ontwikkeld wordt ter preventie van infectie met het COVID-19 virus. Doelgroep: gezonde mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar + gezonde mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers tussen 65 en 75 jaar.
  • CCP20-7489-FIM: Klinische studie (FIM = Eerste toediening aan de mens) ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van neurologische aandoeningen zoals epilepsie en spasticiteit veroorzaakt door Multiple Sclerose (MS). Doelgroep: gezonde mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar.
  • CCP19-0107-PSP: Klinische studie bij patiënten met Progressieve Supranucleaire Parese (PSP) ter evaluatie van een nieuw geneesmiddel voor de behandeling van PSP. Doelgroep: Mannelijke en vrouwelijke patiënten van ≥ 40 jaar met PSP Richardson’s syndrome.
Laatste aanpassing: 19 september 2022