UZ/KU Leuven biobank

De biobank faciliteert alle aspecten die verband houden met hoogwaardig sample management om translationeel onderzoek te ondersteunen, beschermt de belangen van alle stakeholders en wil een kenniscentrum zijn voor alles wat met biobanking te maken heeft.

De UZ/KU Leuven biobank treedt op als de enige genotifieerde biobank van de Health Sciences campus Gasthuisberg. Als gevolg hiervan dient elk wetenschappelijk onderzoek binnen de Health Sciences campus Gasthuisberg dat collectie, opslag en/of gebruik van menselijk lichaamsmateriaal omvat, o.a. goedgekeurd te worden door en geregistreerd bij deze biobank.

De belangrijkste missie van de biobank is het faciliteren van aspecten die verband houden met hoogwaardig sample management om translationeel onderzoek te ondersteunen, de belangen van alle stakeholders te beschermen (donor, onderzoekers, UZ/KU Leuven, FAGG, etc.) en een kenniscentrum te zijn voor alles wat met biobanking te maken heeft.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het gebruik van menselijk lichaamsmateriaal voor wetenschappelijk onderzoek en de beoordelingsprocedure? Lees meer op de Engelstalige website van de biobank.

Contact

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
UZ/ KU Leuven biobank
Herestraat 49
3000 Leuven

Ligging en bereikbaarheid

Parkeren

Laatste aanpassing: 30 april 2024