Toon je kunst - tentoonstelling medewerkers

27 november 2023
UZ Leuven verleent al bijna 50 jaar een forum aan artiesten uit heel Vlaanderen. Maar ook in eigen huis zit heel wat artistiek talent. Daarom organiseert het ziekenhuis in de bezoekersgangen een tentoonstelling met werken van UZ Leuven-medewerkers. Kom zeker een kijkje nemen tussen 4 december 2023 en 26 januari 2024.
Anne stelt tentoon met drie kunstwerken: 'Florida', 'De Mechelse' en 'Mirte'.
anne.baggerman01@gmail.com
Geertrui schildert graag. Verf is zo’n dankbare materie, door dik en dun. Het fijnste moment voor Geertrui: wanneer intuïtie en energie haar bij de arm en hand nemen en haar – o zo – denkende hoofd achterlaten. Maar het is niet al koek en ei. Vaak is het een gevecht met haarzelf. 'Af' en 'perfect'. Kan dat ooit? Werken in de tentoonstelling: 'Zonder titel', 'Stil water', 'Salongondel'
geert.balis@skynet.be
Sinds januari 2020 is Karolien fotografe in bijberoep en maakt ze het liefst portretfoto's. Naast fotografie is reizen een passie en dan fotografeert ze naast mensen ook graag dieren, landschappen en gebouwen. Voor deze tentoonstelling koos Karolien drie foto's van haar reizen naar Zuid-Afrika en Thailand: 'Groene toerako - Birds of Eden (Zuid-Afrika)', 'Impala in het Krugerpark (Zuid- Afrika)' en 'Slingers in Chiang Mai (Thailand)'.
bartels.karolien@telenet.be
Loes neemt deel met drie kunstwerken: 'Zeevrouw', 'Libelle' en 'Goudvis'.
www.loesbesieux.be
Nina wordt in haar fotografie aangetrokken door details en felle kleuren. Ze stelt voor een eerste keer tentoon. Nina neemt deel met drie werken: 'Gold', 'Silver' en 'Dreams'
@ceuppens_photograpy
Jaren na de interesse voor fotografie ontstond, bleef Dominiek geboeid door wat hem al van in zijn jeugd interesseerde: de wereld van het kleine. Hij legde zich eerst toe op close-up en macrofotografie. Later verbreedde die interesse naar natuurfotografie. Hij hoopt bij het publiek vooral bewondering en respect voor de natuur op te roepen. Dominiek neemt deel met 'Hoëgne', 'Hertenbronst' en 'Oehoe'.
https://www.retina-natuurfotografie.be/
Lieve volgde opleidingen sierkunsten, keramiek, decoratie en kostuumontwerp aan Sint-Lukas Brussel en aan de academies van Antwerpen en Anderlecht. Ze laat zich inspireren door vondsten uit de prehistorie en door Japanse, Iberische en Afrikaanse tradities in keramiek. Lieve neemt deel met 'Laat ons een bloem (1)', Laat ons een bloem (2)' en Blauw-Groen.
lievecumps@hotmail.com
Luc neemt met drie werken deel aan de tentoonstelling: 'Move it', 'Life as it is' en 'Ominously soft'.
luc.de.catte@telenet.be
De terugkomst van de wolf, de lynx die zich zelden laat zien of een eigenzinnige kijk op een stratenplan... Een klein artikel uit de krant, een gedachte of een leuke quote is voldoende om de fantasie van Karl aan het werk te zetten en te verwerken in een reliëfschilderij of houtposter. Elk werk is uniek.
www.thusthus.be
Kristin werkt al sinds 1978 als vrijwilliger voor de patiëntenbiblotheek. Zij volgde cursussen tekenen, schilderen en grafiek aan het SLAC in Leuven. Kristin stelt tentoon met 'Staartjes', 'Voorlezen' en 'Brussel'.
kristin.demaesschalck@telenet.be
Griet werkt als een stille getuige, zonder veel in te grijpen in het moment. Ze maakt voor haar portretten gebruik van een analoge, 4X5-grootformaatcamera met doek. Ze ontwikkelt haar 4x5-negatieven zelf. Griet neemt deel met 'Friends', 'Boy in nature' en 'Lady in nature'.
www.grietdw.com
De droom van Maria? Oneindigheid wordt eindig, klei wordt keramiek. Alleen met haar ideeën, alleen met haar klei. Bewegingen in haar vingers, zee van rust in haar hoofd. Maria stelt drie werken tentoon: 'Lieve vrouwtje', 'Diversiteit in de samenleving' en 'Levensweg'.
frooninckxmariake@gmail.com
Sabien stelt tentoon met het werk 'The centre of change'.
gijsbers.sabien@gmail.com
David heeft een grote interesse voor Urban Exploration. Hij probeert beelden te maken die een verhaal vertellen of een bepaald gevoel naar boven halen. Hij stelt voor het eerst tentoon met werken 'Vriendschap' en 'Vrijheid' en 'Verval'.
david_gilis1984@hotmail.com.
Johan vindt het belangrijk om àlles te laten zien, daarom zijn keuze voor 360°-foto's. Aan zijn werken kent hij geen zweverige betekenissen toe: kunst moet vooral mooi zijn. Johan stelt tentoon met drie kunstwerken: 'Centraal Station', 'Westergas' en 'Zee'.
johan.govaerts@uzleuven.be
Fabian maakt traditionele en digitale kunst geïnspireerd door echte en denkbeeldige wezens. Met zijn creaties probeert hij een gevoel van verwondering en waardering voor de eindeloze vormen van het leven uit te beelden. Hij heeft een passie voor natuurbehoud. Fabian stelt tentoon met 'Chestnut-bellied Hummingbird', 'Mountain Tapir', en 'Belgian Unicorn'
https://linktr.ee/faguart
Fotografie is een recente passie voor Nancy. Ze is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en de mooiste beelden. Fotografie is voor Nancy een manier om te ontsnappen aan de drukte. De natuur zorgt voor momenten van verstilling en verwondering. Nancy stelt tentoon met 'Duinen', 'Limburg' en 'Before the metamorphosis'.
nancy.henrotte4@gmail.com
Focus on simplicity. De leidraad van Kristel doorheen 7 jaar keramieklessen. De kennismaking met klei, het voelen van de ruwe aarde, aangeleerde technieken, glazuren… Een zoektocht naar een eigen stijl. Eenvoud staat daarbij centraal. Ze probeert stil te staan in de drukte om haar heen. En ze kijkt. Naar de vorm. Naar het pure. Kristel neemt deel met de werken 'Focus on simplicity. 01', ''Focus on simplicity. 02' en 'Focus on simplicity. 03'.
kristel.heyde@telenet.be
Kleuren en kleurencombinaties zijn waardevol in het capteren van licht, het creëren van contrasten, het brengen van expressie en in het uiten van emotie. Vanuit die ideeën gaat Elfride aan de slag met kleurpotlood. Met haar fijngevoeligheid voor kleurnuances en oog voor detail brengt ze magische sferen tot uitdrukking. Voor deze expo baseerde ze zich op organische vormen in de Zwitserse natuur. Elfride neemt deel met 'Col de Riedmatten (1)', 'Col de Riedmatten (2), en 'Het is niet omdat de zon achter de wolken verdwijnt, dat ze stopt met stralen'.
@elfride.heylen.art
Daphne stelt tentoon met drie kunstwerken: 'Ocean', 'Blue' en 'Fire'.
daphne.hompes@uzleuven.be
Yvon is thuis in verschillende disciplines in de fotografie. Een ervan is landsschapsfotografie met lange sluitertijden. De reeks die tentoongesteld wordt, heeft als thema strand, zee en lucht. De drie kunstwerken zijn 'Kapel te Etretat', 'Vuurtoren te Fécamp' en 'Vuurtoren te Tréport'.
www.timelessfotografie.be
Mariëlle doet al meer dan 20 jaar aan kalligrafie, de kunst van het schoonschrift. Ze vindt het fascinerend om een ontwerp toe te vertrouwen aan papier als materie en om een extra dimensie als kleur, licht en schaduw aan letters te geven. Ze stelt tentoon met 'Alsof', 'Schaduw' en 'Dideldondeine'.
marielle.janssens@uzleuven.be
Nathalie stelt tentoon met twee kunstwerken: 'Verwante zielen' en 'Zwanen in de schemering'.
www.nathaliemathieu.be
Christine schildert met oog voor detail in zachte aquareltinten. De natuur, die ze kan gadeslaan vanuit haar tuinatelier, is een onuitputtelijke inspiratiebron. Elke aquarel wordt een unieke wenskaart, die je kan sturen naar iemand die je nauw aan het hart ligt of voor een bijzonder moment. Christine neemt deel met 'Libel in aquamarijn', 'Paarse elegantie' en 'Rozerode teerheid'.
www.orangeandviolet.be
Lieve is grafisch ontwerpster van opleiding, heeft jaren in de reclamewereld gewerkt en is nu deeltijds logistiek medewerker en kunstenares. Ze volgt kunstacademie in het SLAC en vindt het leuk om allerlei technieken uit te proberen. Ze stelt drie werken tentoon die collage, schilderen en naaien combineren: 'Nice', 'Oostende' en 'Nowhere'.
lieve_melis@telenet.be
Martina neemt deel met drie aquarellen: 'Winterlandschap', 'Vrijheid' en 'Whippet'.
martina.moons@telenet.be
Natalie stelt tentoon met drie werken: 'Donker', 'Schaduw' en 'Natuurlijk schoon'.
nataliepatijn@hotmail.com
Idelies stelt tentoon met 'In the eyes', 'Beginning' en 'Nightmares'. Meer info: @planetaidelais.
@planetaidelais
Als fotograaf wil Nicole emoties of een bepaalde sfeer vastleggen in één enkel beeld. Elke foto vertelt een verhaal en roept emoties op. Het kan een krachtig middel zijn om ideeën over te brengen, mensen te raken. Nicole streeft telkens naar die ene perfecte foto. Ze stelt tentoon met 'O&N', 'Urban Weeds' en 'Walking on clouds'.
Nicole_Pieters_Ramsel@hotmail.com
Femke studeerde kunsthumaniora, maar sloeg nadien de weg van de zorg in. In 2020 nam ze deel aan een schilderwedstrijd. Ze won niet, maar voelde wel de drang om te blijven creëren. Kunst is voor Femke tot rust komen, resetten, ademen, vrijheid. Ze stelt tentoon met 'Average Rob', 'Peaky Blinders' en 'Turban'.
@pues.art
Bart focust zich op straat- en natuurfotografie en beschrijft het zelf als een uit de hand gelopen hobby. Hij neemt deel met 'De lezer', 'De denker' en 'De stapper'.
www.bartraison.com
Benny werkt voor 90 procent met airbrush. Hij gebruikt daarvoor verschillende ondergronden, zoals doek op hout, conservenblikken, auto's en helmen. Benny stelt tentoon met 'Touw', 'Fati' en 'Scheerschuim'.
https://www.facebook.com/Airbrush.Benny
Mia startte enkele jaren geleden met lessen aan de kunstacademie in Heist op den Berg. Ondertussen heeft Mia ook aquarel ontdekt. Ze stelt tentoon met drie werken rond het thema Wolken.
mia.seynhaeve@telenet.be
Florence stelt tentoon met 'Portret van de anesthesist' en 'Portret van de verpleegkundige - Unichir - Democratische Republiek Congo'.
Florencevb@gmail.com
Ilona werkt met houtskool: ze stelt tentoon met 'Kijk in de ziel', 'Zicht omhoog' en 'Mythe'.
ilonavancuyck@gmail.com
Erik is een landschapsfotograaf die op zoek gaat naar speciale lichtomstandigheden. Hij neemt deel met 'Gaanderijen Oostende', 'Misty Oak' en 'Palendorp'.
photorik@gmail.com
Voor Stef, psychiatrisch verpleegkundige op de psychiatrische crisisafdeling, is schilderen de geschikte uitlaatklep. In de psychiatrische wereld worden mensen geconfronteerd met het eigen, innerlijke leven. In zijn werken verlaat Stef het zintuiglijke, het realistische en laat hij de innerlijke gevoelswereld overheersen. Er is geen bewuste constructie, wel een directe expressie via een lijflijke confrontatie met de materie. Stef stelt tentoon met 'Leegte', 'Droom' en 'Aanbidding'.
stef. vanengeland@gmail.com
Nathalie was van kinds af aan creatief: als twaalfjarige begon ze met potlood tekenen. Ze leerde dat zichzelf aan en volgde tot op heden geen enkele opleiding. Aan olieverf en acryl schilderen heeft Nathalie zich ook gewaagd, maar haar voorkeur gaat uit naar potlood. Nu tekent ze daarmee nog sporadisch. Nathalie stelt tentoon met 'Portrait', 'Ballet Shoes' en 'Cat'
nathalie.vanraemdonck@skynet.be
Het verlangen om te schilderen en te creëren is bij Liesbet altijd samen gegaan met constante zelfstudie. Familie, muziek, kleuren en vormen in de natuur zijn haar ontroering en inspiratie. Ze houdt van het abstracte en het pure. Momenteel werkt Liesbet graag met vloeibare acrylverf. Ze maakt gebruik van negatieve ruimte om de kleuren maximaal tot hun recht te laten komen. Liesbet neemt deel met 'Zomerboeket', 'Hagelstorm in St-Tropez' en '#46'.
liesbet.vandebergen@telenet.be
Stijn werkt met houtskool op papier. Stijn stelt tentoon met 'Amy', 'Life is not a straight line' en 'Satchmo'.
www.stijnvandebril.be
Annabel schreef haar tentoongestelde teksten als onderdeel van het verwerkingsproces nadat haar dochtertje in 2020 een zware hartoperatie moest ondergaan. Ze neemt die ervaring elke dag mee in haar rol als business manager. Zo wil Annabel samen grenzen verleggen voor elke patiënt, want op een dag kan het zomaar ineens je dochter, je geliefde, of jijzelf zijn.
@annabelvanorshoven
Heidi werkt op kindergeneeskunde. Ze volgde een opleiding keramiek aan het HABK in Aarschot. Als het leven wat tegenzit of net een lach op je gezicht tovert, er is altijd klei, stelt Heidi vast. Haar werk reflecteert haar gedachten, emoties, gemoedstoestand en is het resultaat van de ruimte, tijd en stemming waarin ze boetseert. Elk stuk is uniek. Voor deze tentoonstelling koos ze voor 3 werken uit de serie ‘aaibare kinderkopkes’. Aanraken mag dus :)
adelheid.verheyden@hotmail.com
Margaretha is een arts met een passie voor creativiteit. Als autodidact houdt ze van tekenen en schilderen. Ze werkt graag met potlood en maakt voornamelijk realistische voorstellingen, waarbij flora & fauna vaak centraal staan. Haar Friese oorsprong is te herkennen in de namen van de tentoongestelde kunstwerken. Margaretha neemt deel met 'Liuwke', 'Grutte katten' en 'Knyntsjes'.
margaretha.visser@uzleuven.be
Veerle stelt tentoon met drie werken: 'Abstract rood', 'Abstract oranje' en 'Iron trees'.
@veerle_willems
Laatste aanpassing: 5 december 2023