Mondhygiëne bij orthodontie

Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te onderhouden om het behoud van de tanden te garanderen. Ook tijdens een orthodontische behandeling is dit erg van belang.

Het belang van goede mondhygiëne

Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te onderhouden om het behoud van de tanden te garanderen. Ook tijdens een orthodontische behandeling is dit erg van belang. Door de vele apparatuur die in de mond geplaatst zal worden is het lastiger maar zeker zo belangrijk om jouw mondhygiëne op peil te houden.

Advies

Het advies is daarom ook om twee keer per dag te poetsen met fluoride tandpasta, interdentaal (tussen de tanden) te reinigen en wanneer er blokjes zijn geplaatst ook nog te spoelen met een fluoride mondspoelmiddel.

Verder blijft het ook essentieel om halfjaarlijks op controle te blijven gaan bij jouw tandarts.

Wanneer wij opmerken dat de mondhygiëne verslechtert en het risico op tandbederf te groot wordt, zijn wij genoodzaakt om een vervroegde afname in te plannen. Hierbij zal de volledige apparatuur verwijderd worden uit de mond en de behandeling stopgezet worden. Onze prioriteit blijft om de tanden gezond te houden eerder dan esthetiek na te streven.

Laatste aanpassing: 20 april 2020