Maak een afspraak

Symptomen

Een platvoet hoeft geen klachten te geven. Meestal zijn er geen uitgesproken symptomen bij platvoet, maar vage veralgemeende voetpijn of vermoeidheid ter hoogte van de voetboog.

Afhankelijk van de ernst kunt u pijn krijgen over de tibialis posterior pees aan de binnenzijde van de voet en enkel met uitstraling in het onderbeen.

Soms zijn er juist bijkomende pijnklachten aan de buitenenkel door de scheefstand.

Soorten platvoeten

  • Soepele platvoet.
  • Rigide platvoet, met vaak slijtage in de achtervoet of aan elkaar gegroeide botjes in de ontwikkeling van de voet (coalitie).

Behandeling

Below you can find a number of possible treatments for this disorder. After the correct diagnosis, your doctor and the other doctors of the team will choose the best solution for you. This means that your treatment can deviate from the therapies listed below.

  • Conservatieve therapie door middel van steunzolen met goede ondersteuning van de voetboog, stevige schoenen dan wel orthopedische schoenen.
  • Operatie, afhankelijk van soort platvoet en specifieke kenmerken per patient. Operatie kan bestaan uit het verbeteren van de stand door peestransfers, osteotomiën of arthrodeses.

Onderzoeken en diagnose

For this suspected or known disorder, one or more of the following examinations will be performed.

  • Klinisch onderzoek
  • Röntgenstralen of RX-stralen worden door bepaalde weefsels in het lichaam tegengehouden. Stralen die door het lichaam gaan, worden gebruikt om een beeld te maken van weefsels: het röntgenbeeld.

  • Geluidsgolven tonen een beeld van organen, spieren en andere structuren door de weerkaatsing op overgangen tussen zachte en hardere structuren.

  • Röntgenstralen genereren gedetailleerde dwarsdoorsneden van een lichaamsregio welke de computer omzet in beelden in andere ruimtelijke vlakken en in driedimensionale beelden.

Contact

Maak een afspraak


Specialisten
Matricali Giovanni Orthopedisch chirurg
Wuite Sander Orthopedisch chirurg