Warme ontmoetingsplek bij kanker

20 januari 2023

De diagnose kanker komt met veel vragen en emoties. Het gloednieuwe Leuvense Inloophuis wil daarbij helpen.

In het hartje van Leuven opent het Inloophuis de deuren voor mensen met kanker en hun naasten. Bezoekers zijn welkom zonder afspraak of verwijsbrief.

Een team van ervaren professionals en gemotiveerde vrijwilligers biedt een luisterend oor of warme babbel, zoekt mee naar informatie en organiseert tal van activiteiten.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Inloophuis Leuven biedt warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten

1 december 2022
Als kanker je leven of dat van een dierbare doorkruist, zit je wellicht met veel emoties, vragen en noden. In het Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor. Wie je ook bent, welke weg je ook afgelegd hebt, de deur staat voor je open. Je kunt er ook terecht voor extra informatie en ondersteuning.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Nieuwe genetische afwijking en therapeutisch doelwit bij zeldzame lymfeklierkanker ontdekt

13 augustus 2021
Onderzoekers van UZ Leuven en KU Leuven hebben een nieuwe genetische afwijking ontdekt die aan de basis ligt van een zeldzaam type lymfeklierkanker. De ontdekking opent nieuwe perspectieven voor een betere behandeling.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Singlecell-techniek baant weg voor biomerker immuuntherapie borstkanker

6 mei 2021
Leuvense onderzoekers ontdekten een manier om bij borstkankerpatiënten in een vroeg stadium te voorspellen of immuuntherapie zal aanslaan. Tumorweefsel van 40 patiënten werd onderzocht voor en na een eerste behandeling met anti-PD1- immuuntherapie. 1 op de 3 patiënten vertoonde een respons.
Lees meer
Laatste aanpassing: 20 januari 2023