UZ Leuven neemt Loopbaan in gebruik: een dubbele loop- en wandelroute voor een sportieve pauze

5 mei 2022
Op campus Gasthuisberg van UZ Leuven is vanmiddag een Loopbaan geopend, een van de wandel- en looproutes die Sport Vlaanderen aanlegt op bedrijventerreinen en nabij ziekenhuizen. De dubbele lus in het Alexianenpark en Bertembos nodigt uit tot een sportieve break.

Geen betere manier om een lunchpauze te spenderen dan te gaan wandelen, joggen of hardlopen in de natuur. Volgens dat idee opende Sport Vlaanderen op campus Gasthuisberg van UZ Leuven vanmiddag zijn zesde Loopbaan, een bewegwijzerde loop- en wandelroute voor bedrijven en hun werknemers.

Het gaat om een wandellus in het Alexianenpark nabij het Lemmensinstituut (1,8 km) en een looproute (6,8 km) die vanaf Gasthuisberg doorheen Bertembos leidt. Het start- en eindpunt van beide routes is de hoofdingang (Toegang Oost) van het ziekenhuis.

De routes zijn er in de eerste plaats voor werknemers van UZ Leuven, maar zijn uiteraard toegankelijk voor het grote publiek. Langs de wandelroute staan groene bordjes, voor de looproute dien je de blauwe bordjes te volgen.

De Loopbaan kwam tot stand in samenwerking met de stad Leuven, de gemeentes Herent en Bertem en het Agentschap voor Natuur en Bos.

Peter Hermans, personeelsdirecteur UZ Leuven: “Welzijn is een cruciale doelstelling binnen ons beleid voor medewerkers. Mentaal welzijn en fysieke gezondheid gaan hand in hand. We moedigen dan ook alle initiatieven aan die onze medewerkers fit en gezond houden op de werkvloer. Deze loopbanen dragen bij tot de veerkracht die we allen nodig hebben na een moeilijke periode waarin onze medewerkers het beste van zichzelf hebben gegeven.”

Laatste aanpassing: 9 augustus 2022