Kom een elektronische knieprothese testen

10 mei 2022
Is een elektronische of microprocessor aangestuurde knie (MCK) iets voor jou? In revalidatiecentrum Pellenberg kunt u een MCK-knie testen onder toezicht van een multidisciplinair team. Verder kunnen we u helpen bij de aanvraag voor terugbetaling van een MCK-knie en bieden we een vrijblijvend trainingsprogramma aan.

Is een elektronische of microprocessor aangestuurde knie iets voor u?

Revalidatiecentrum Pellenberg, een erkend expertisecentrum, biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met een MCK-knie. 

  • Tijdens twee fysieke testen, met uw huidige mechanische knie en met een MCK-knie, bekijkt een multidisciplinair team bestaande uit een arts-specialist, ergotherapeut en kinesitherapeut of u baat hebt bij een MCK-knie.
  • Zo ja, stelt het team voor u de motivatieaanvraag op voor terugbetaling van de MCK-knie via het RIZIV.
  • Verder bieden we een multidisciplinair trainingsprogramma aan van 10 ambulante sessies, verspreid over 4 weken. Dat programma is vrijblijvend en wordt volledig terugbetaald.

De voordelen van een MCK-knie

Een elektronische knie zorgt voor een meer natuurlijk en intuïtief gangpatroon en vermindert op die manier ook uw valrisico. Stappen met een MCK-knie vraagt minder energie en zal uw lichaam minder belasten. Bovendien biedt een elektronische knie u meer bewegingsvrijheid en verhoogt het uw levenskwaliteit in vergelijking met een mechanische knie. En dat is zo voor een grote groep prothesedragers.

Interesse of vragen?

  • Neem contact op met het secretariaat fysische geneeskunde en revalidatie op het nummer 016 33 87 00.

Lees de informatiebrochure

Laatste aanpassing: 15 juli 2022