Gasthuisberglaan in 2025?

1 april 2021
In de pers werd foutief aangekondigd dat het adres van campus Gasthuisberg verandert van Herestraat naar Gasthuisberglaan. Het adres Herestraat 49 blijft nog zeker tot 2025 het juiste adres.

In enkele kranten stond gisteren en vandaag de aankondiging dat het adres van campus Gasthuisberg voortaan Gasthuisberglaan wordt. Het klopt dat UZ Leuven bezig is met de aanvraag voor een naamsverandering van Herestraat naar Gasthuisberglaan. De nieuwe naam werd zopas voorgesteld aan het college en de gemeenteraad van stad Leuven. Half mei gaat daarvoor een straatnamenprocedure en openbaar onderzoek van start. Als er geen bezwaren worden aangetekend, zal de naam goedgekeurd worden. UZ Leuven zal de naam wel pas gebruiken in 2025, als de werken aan de zuidelijke ringweg afgerond zijn.

Peter Cnudde, diensthoofd logistiek en mobiliteit UZ Leuven: “Leveranciers hebben het moeilijk om ons te vinden en komen regelmatig terecht aan het stukje Herestraat aan de Tervuursepoort. Daarom is het beter om de ringlaan rond campus Gasthuisberg een andere naam te geven. Het is trouwens ook niet handig dat UZ Leuven, KU Leuven, VIB en Rode Kruis hetzelfde huisnummer hebben. We onderzoeken daarom ook of we adressen kunnen verfijnen met verschillende huisnummers.”

Hoe rij je naar campus Gasthuisberg?

Check de wegbeschrijving en bereikbaarheid van campus Gasthuisberg.

Laatste aanpassing: 1 april 2021