Erky bij kinderdialyse

9 december 2022
Op 5 december kwam Erky op bezoek bij het team van kinderdialyse. Erky is de mascotte van ERKnet en bezoekt op een heuse Europese tournee alle erkende centers van zeldzame nierziekten.
Erky op bezoek

Wat is nu ERKnet?

ERKNet is het Europese referentie netwerk voor zeldzame nierziekten. Hierin zijn expertisecentra samengebracht die zorg bieden aan meer dan 70.000 volwassenen en kinderen met een zeldzame nierziekte. Binnen ERKNet is er expertise over meer dan 300 verschillende nierziekten.

  Erky, de mascotte van ERKnet, bezoekt op een heuse Europese tournee alle erkende centers van zeldzame nierziekten.

  Wat zijn Europese referentiewerken?

  Europese referentienetwerken (ERN's) zijn netwerken die zorgverleners met topexpertise over zeldzame ziekten met elkaar verbinden. De 24 netwerken zijn gericht op het opdoen van kennis over zeldzame en complexe ziekten en de verspreiding van deze kennis. Het doel is om de zorg voor elke patiënt met een zeldzame ziekte in Europa te optimaliseren.

  Meer informatie

  Gerelateerd

  Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

  Kinderziekenhuis 24/7 in UZ Leuven

  23 augustus 2023
  Na twee reeksen van het programma Kinderziekenhuis 24/7 begint op dinsdag 5 september de derde reeks op VRT 1. De makers verhuisden voor deze nieuwe reeks naar het kinderziekenhuis van UZ Leuven.
  Lees meer
  Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

  UZ Leuven-koor sluit schooljaar feestelijk af

  30 juni 2023
  Schooljaar 2022-2023 van de ziekenhuisschool werd feestelijk afgesloten met een leuke namiddag bomvol activiteiten voor alle kinderafdelingen van UZ Leuven en UPC KU Leuven Gasthuisberg (Vleugel K). Hoogtepunt was een spetterend optreden van het UZ Leuven-koor met medewerkers uit verschillende teams.
  Lees meer
  Meer nieuws over "Kinderziekenhuis"

  Twinningproject ECFS - Bucharest

  21 december 2022
  Het mucocentrum werkt sinds 2020 samen met het kinderziekenhuis Grigore Alexandrescu in Boekarest. Door de COVID-pandemie, duurde het echter tot eind 2022 vooraleer kinderlongarts prof. dr. Mieke Boon en kinesiste Myriam Vreys, naar het centrum in Boekarest konden gaan om ervaringen uit te wisselen. Lees hun verhaal.
  Lees meer
  Laatste aanpassing: 15 september 2023