In beeld: Tom Boonen als supporter

1 maart 2019
“En is het eten hier een beetje ok?” Tom Boonen kwam onlangs op bezoek in de nieuwe therapiezaal kinderorthopedie van campus Gasthuisberg.

Hij wilde er zeker van zijn dat de kinderen, die meestal een lange revalidatie voor de boeg hebben, het naar hun zin hebben in het ziekenhuis. Na hun orthopedische ingreep brengen kinderen al snel twee tot drie maanden door in de therapiezaal.

Als peter van de vzw Move to Improve bracht Tom bovendien een cheque mee van 4.992,87 euro, ingezameld tijdens de Warmste Week. Die cheque zal gebruikt worden om verder te werken aan een fietsgame die de motivatie van revaliderende patiëntjes verhoogt met leuke spelelementen en punten die ze moeten scoren.

De therapiezaal kinderorthopedie verhuisde in het najaar van 2018 van campus Pellenberg naar campus Gasthuisberg, waar ze nu samenhuist met alle afdelingen van kindergeneeskunde en de ziekenhuisschool.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 16 en 18 jaar

9 juni 2021
De Hoge Gezondheidsraad raadt aan dat kinderen van 16 tot 18 jaar met een hoger risico op ernstige COVID-19-infectie gevaccineerd worden. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.
Lees meer
Meer nieuws over "Kindergeneeskunde"

Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 5 en 11 jaar

4 januari 2021
De Hoge Gezondheidsraad raadt aan kinderen vanaf 5 met complexe/ernstige onderliggende aandoeningen te vaccineren. Deze kinderen komen aan de beurt na de volwassenen. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.
Lees meer
Laatste aanpassing: 7 mei 2021