Kamers op afdeling neonatologie

Bekijk hoe de afdeling en de kamers eruitzien en lees meer over hoe rust en comfort centraal staan.

De dienst neonatologie bestaat uit 36 individuele ouder-kind kamers, verdeeld over drie cirkels of baaien van elk 12 kamers. In 4 kamers kunnen tweelingen verzorgd worden.

De baby’s liggen in individuele kamertjes die uitstekend geïsoleerd zijn: ouders en baby’s hebben zo de nodige privacy en worden niet gestoord door geluiden uit de buitenwereld.

Rustige en comfortabele omgeving

De keuze voor individuele kamers is ingegeven door een ontwikkelingsondersteunend en familiegericht zorgconcept. Jonge en fragiele pasgeborenen hebben er alle baat bij om in een rustige en comfortabele omgeving verzorgd te worden.

Wij hopen ook dat de rust en de privacy die de kamer biedt, jullie uitnodigt om veel tijd met jullie baby door te brengen om zo de band te versterken.

Kamer op de afdeling neonatale intensieve zorg

Sfeerverlichting helpt om rust te creëren in de kamers.

Kamer op de afdeling neonatale intensieve zorg

De kamertjes zijn ruim en stil. Zo kunt u in alle rust bij uw kindje zijn.

Toegang tot de kamer en verpleegwacht

De afdeling bevindt zich op verdieping 3 en kan je bereiken door vanuit de inkomhal van het ziekenhuis de limoengroene pijlen te volgen.

Ouders en bezoekers hebben toegang tot de kamer van de baby via de buitencirkel, het verzorgingsteam via de binnencirkel.

Bij opname van jullie baby krijgen jullie een persoonlijke badge die zowel toegang geeft tot de kamer van jullie baby als tot de family lounge.

Kamers neonatologie

De kamers liggen rond een centrale verpleegwacht. Zo hebt u maximale privacy, terwijl de verpleegkundigen wel alles goed in de gaten kunnen houden.

Aparte ingang voor de kamers op de afdeling neonatale intensieve zorg

Een tweede kamerdeur geeft uit op een aparte gang. Langs daar kunt u de kamer van uw kind betreden en verlaten.

Ouderlounge

In de family lounge kunt u dicht bij de afdeling wat ontspannen, lezen, praten of televisie kijken.

Hygiëne

Gezien pasgeboren en vroeggeboren baby's meer vatbaar zijn voor infecties, willen wij het belang van strikte hygiëne benadrukken. Daarom verzoeken wij jullie jassen achter te laten in daartoe voorzien opbergkastjes nabij de family lounge.

Bij het binnenkomen in de gang die naar de kamer van jullie baby leidt, is er een wasbak voorzien. We vragen jullie daar voor het betreden van de kamer de handen en onderarmen grondig te wassen zoals voorgeschreven.

Handhygiëne - handen wassen

Was voor het betreden van de kamer grondig uw handen volgens de instructies bij de wasbak.

Laatste aanpassing: 24 januari 2020