Opname en verblijf op neonatologie

Op de neonatale intensieve zorgenafdeling staat een koesterende en ontwikkelingsondersteunende zorg centraal. De intensieve en hoog technologische medische zorgen worden gegeven binnen een kader van familiegerichte en ontwikkelingsondersteunende zorg, een filosofie die door het hele team wordt gerespecteerd.

Kinesitherapie bij prematuren

De kinesitherapeut kan uw baby helpen met ademhalingsproblemen, afwijkingen van hoofd, romp of ledematen en met motorische ontwikkeling.

Pijnbeleid bij pasgeboren kinderen

Baby's voelen wel degelijk pijn, ook als ze te vroeg zijn geboren. De gewaarwording van pijn start vanaf de 20ste week van de zwangerschap. Lees hoe we pijn behandelen.

Voeding bij prematuren en zieke pasgeborenen

Prematuren zijn bij de geboorte niet alleen kleiner, maar ook onrijper dan voldragen baby’s. Zo hebben ze meer moeite om levensbelangrijke taken uit te voeren zoals ademen en eten. Ook voldragen baby’s met problemen kunnen tijdelijk nood hebben aan een alternatieve manier van voeden.

Wat kunt u zelf voor uw baby doen

Ons team neemt de gespecialiseerde zorgverlening voor zijn rekening, maar jullie aanwezigheid en betrokkenheid bij de zorg voor jullie baby is van onmisbaar belang voor een normale ontwikkeling. Tijdens jullie verblijf op de afdeling proberen we jullie zo nauw mogelijk te betrekken bij de verzorging van jullie kindje.

Team

Op de afdeling neonatale intensieve zorgen werkt ons hele team nauw samen om uw baby de beste zorg te bieden. Lees wie wat doet, van de artsen en verpleegkundigen tot de sociaal werker.

Naar huis na opname op neonatologie

Doorheen het verblijf van jullie baby worden jullie gaandeweg voorbereid op de thuiskomst. Stapje bij stapje nemen jullie de zorg voor jullie baby op. Lees wanneer jullie kindje naar huis mag en hoe dat praktisch verloopt.
Laatste aanpassing: 28 september 2023