Opname en verblijf op neonatologie

De kinesitherapeut kan uw baby helpen met ademhalingsproblemen, afwijkingen van hoofd, romp of ledematen en met motorische ontwikkeling.
Baby's voelen wel degelijk pijn, ook als ze te vroeg zijn geboren. De gewaarwording van pijn start vanaf de 20ste week van de zwangerschap. Lees hoe we pijn behandelen.
Prematuren zijn bij de geboorte niet alleen kleiner, maar ook onrijper dan voldragen baby’s. Zo hebben ze meer moeite om levensbelangrijke taken uit te voeren zoals ademen en eten. Ook voldragen baby’s met problemen kunnen tijdelijk nood hebben aan een alternatieve manier van voeden.
Ons team neemt de gespecialiseerde zorgverlening voor zijn rekening, maar jullie aanwezigheid en betrokkenheid bij de zorg voor jullie baby is van onmisbaar belang voor een normale ontwikkeling. Tijdens jullie verblijf op de afdeling proberen we jullie zo nauw mogelijk te betrekken bij de verzorging van jullie kindje.
Op de afdeling neonatale intensieve zorgen werkt ons hele team nauw samen om uw baby de beste zorg te bieden. Lees wie wat doet, van de artsen en verpleegkundigen tot de sociaal werker.
Doorheen het verblijf van jullie baby worden jullie gaandeweg voorbereid op de thuiskomst. Stapje bij stapje nemen jullie de zorg voor jullie baby op. Lees wanneer jullie kindje naar huis mag en hoe dat praktisch verloopt.
Laatste aanpassing: 14 mei 2024