Open symposium: Leven na borstkanker

In de maand oktober gaat er wereldwijd aandacht naar borstkanker. Op zaterdag 7 oktober organiseren het Multidisciplinair Borstcentrum van UZ Leuven en Inloophuis Leuven een open symposium / infovoormiddag met als thema: 'Leven na borstkanker'.
Logo Inloophuis Leuven

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

7 oktober 2023 09:30 - 13:00 Afgelopen
Locatie: Provinciehuis Leuven
Prijs: Gratis, vooraf inschrijven via Inloophuis Leuven

Jaarlijks krijgen meer dan 600 mensen in UZ Leuven de diagnose van borstkanker. Na een behandeltraject start voor hen een nieuwe fase. Ook al kan het einde van de behandeling een opluchting zijn, voor veel mensen is het ook wennen. Het komt wel vaker voor dat grote emoties zoals verdriet en kwaadheid zich pas na het behandeltraject opdringen. Het wegvallen van het behandelritme kan voor onzekerheid zorgen en veel mensen ervaren angst voor herval, zeker rond controles in het ziekenhuis. Soms kampen mensen ook met langdurige nevenwerkingen.

Tijdens het symposium 'Leven na borstkanker' staan professor Hans Wildiers en andere zorgverleners van UZ Leuven hierbij stil. Ze gaan dieper in op vragen waarmee velen na een borstkankerbehandeling worstelen. Na afloop is er kans tot napraten en kennismaking met het ondersteunend aanbod van Inloophuis Leuven en een aantal lotgenotengroepen. Iedereen die met borstkanker werd geconfronteerd is welkom, ook naasten. 

Meer info en inschrijven

Surf naar de website van het Inloophuis Leuven.

Laatste aanpassing: 12 juli 2023