Jolanda Vandevenne

Stagecoördinator

Een stage in UZ Leuven kan wel wat spanning met zich meebrengen. Ook al is het al wat langer geleden voor mij, het gevoel om hier binnen te stappen als student en als collega is me altijd bijgebleven. Meer nog, het heeft ervoor gezorgd dat ik mij heel graag inzet voor studenten en starters in UZ Leuven. Op een dag heb je de job van je leven! 😊

Tips voor een geslaagde stage

Ik geef je graag enkele tips voor een vlotte start van je stage in UZ Leuven:

  • Bekijk voor de start van elke stage de laatste informatie over stages op onze website
    Je vindt er het specifieke aanbod voor jou en praktische tips voor de start van de stage.
  • Voorafgaand aan je stage, krijg je enkele e-mails van stagebeheer@uzleuven.be. Ga hier actief mee aan de slag.
  • Bekijk de introductiebrochure van je stageafdeling op het digitaal leerplatform van je onderwijsinstelling om je voor te bereiden op je stage.

Heb je vragen? 

Bij onduidelijkheden, bekommernissen of vragen tijdens je stage, kan je altijd terecht bij je mentor, de leidinggevende van de afdeling of een andere collega van de afdeling.

Is er toch iets waarmee je bij deze mensen niet terecht kunt? Dan mag je mij zeker contacteren. 

Wat kan er beter?

UZ Leuven wil leren van jou, ik wil leren van jou.  Daarom zijn er in UZ Leuven stagebelevingsmomenten. Daarin staan we stil bij de stage-ervaringen van studenten en kijken samen naar oplossingen, voor jou en voor toekomstige studenten. Uitnodigingen worden verspreid via de stagecoördinatie van je eigen opleiding en via de eigen stageafdeling. 

UZ Leuven kijkt elk jaar uit naar de feedbackrapporten van je onderwijsinstelling. Die rapporten zijn een instrument waar elke afdeling mee aan de slag kan. Vul dus aan het einde van je stage de evaluatie over jouw stageafdeling zorgvuldig in. Het geeft ons een idee van wat we goed doen en waar er groeikansen zijn.

Aandachtsgebieden

  • Stagecoördinator studenten verpleegkunde, vroedkunde en technologen medische beeldvorming
  • Nurse support team
Laatste aanpassing: 12 september 2023