Televisie in UZ Leuven

27 november 2016
In 2016 kwam UZ Leuven regelmatig op televisie. Kwaliteits­volle en warme patiënten­zorg werd uitgebreid belicht in tv-reeksen zoals Top­dokters, Via Annemie en Spoed 24/7.

Via Annemie

Het Eén-programma ‘Via Annemie’ bezocht intensieve genees­kunde. Prof. dr. Alexander Wilmer, prof. dr. Geert Meyfroidt en prof. dr. Joost Wauters leidden Annemie Struyf binnen in de wereld van de intensieve zorg.

Annemie Struyf: “Twee weken lang heb ik mee­geleefd op het slopende ritme van de afdelingen intensieve genees­kunde. Het is er voort­durend balanceren op de grens tussen leven en dood. Alles is daar letterlijk ‘intensief’: de hoog­technologische handelingen, maar ook de spanningen en emoties, de angst en de opluchting, de ver­twijfeling en de hoop.”

Via Annemie op intensieve geneeskunde UZ Leuven

Top­dokters

In april startte het derde seizoen van de tv-reeks ‘Top­dokters’ op de zender Vier. De reeks ‘Top­dokters’ brengt warme hoop­volle verhalen van patiënten en artsen. Er deden ook drie artsen van UZ Leuven mee: prof. dr. Dirk Van Raemdonck, dr. Matthias Lannoo en prof. dr. Diethard Monbaliu.

Spoed 24/7

In het najaar van 2016 kwam ‘Spoed 24/7’ op de buis. ‘Spoed 24/7′ brengt het verhaal van de patiënt en toont eveneens de grote inzet van het team van de spoed­gevallen­dienst.

Het eerste seizoen lokte wekelijks meer dan een miljoen kijkers. Uniek aan de reeks is de manier waarop gefilmd werd: met 60 vaste camera’s opgesteld in spoed die de klok rond verschillende cases registreerden. De kijker krijgt zo de kans om patiënten te volgen tijdens het hele traject vanaf hun opname; de reportage­ploeg ging hen ook na afloop thuis filmen. Alle opnames gebeurden met toestemming van de patiënt.

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023