Linnen

Medewerkers kunnen dagelijks bij ons terecht voor een proper uniform. Als ziekenhuis vinden we een net voorkomen heel belangrijk. De dienst linnen verzorgt alles tot in de puntjes!

Het team van de dienst linnen krijgt elke dag zo’n 5500 kledingstukken binnen.

Die moeten allemaal gewassen, gedroogd en gestreken worden. Vervolgens moet alles terug mooi geordend worden. Dit is op zich al een helse karwei. Zeker bij de overgang van winter- naar zomerkledij is het alle hens aan dek !

Eigen hersteldienst

Wij geven recycleren altijd voorrang op weggooien. Soms kan kledij door kleine herstellingen probleemloos opnieuw gedragen worden. 
Daarom heeft UZ Leuven een hersteldienst. Met naaimachines worden kleine scheurtjes, kapotte ritsen of knopen in een minimum van tijd weer versteld.
Ook het beddengoed voor de patiënten, de gordijnen op de kamers en ander textiel geeft de hersteldienst zo een tweede leven.

Nog een leuk weetje: de hersteldienst ontwerpt ook stukken die nergens anders te verkrijgen zijn. Zo maakt de dienst bijvoorbeeld kleertjes voor de allerkleinsten. Ook specifieke opdrachten op maat vormen voor hen geen struikelblok!

Wist u dat...

  • ... we per dag 2 washandjes per patiënt voorzien?
  • ... en ook dagelijks 3 handdoeken per patiënt?
  • ... er 3 lakenwissels per dag per bed gebeuren?
  • ... we inzetten op kledij uit de Europese Unie?

KUA’s (kledinguitgifteautomaten)

Om de verwerking van de enorme hoeveelheid kledij te stroomlijnen, werkt onze dienst met KUA’s, dat is de afkorting van kledinguitgifteautomaten. De zeven KUA's waarvan 2 op campus Pellenberg zijn 24 uur op 24 en 7 dagen per week beschikbaar.

Een medewerker mag dagelijks tweemaal van uniform wisselen. Het systeem kent de persoonlijke maten van elke medewerker. Vuile kleren gaan in de automaat, het systeem registreert dit, en je krijgt nieuwe exemplaren in de plaats. Handig toch?

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023