Dennis-Brown orthese

De Dennis-Brown orthese bestaat uit twee schoentjes met een horizontale staaf ertussen. Het zorgt ervoor dat de voetjes in gecorrigeerde positie worden gehouden.

Afspraken

Orthopedie

Dragen van de orthese

Het is de bedoeling dat deze schoentjes 23 uur op 24 gedragen worden tijdens de eerste maanden na de gipsperiode.

Daarna worden ze tot de leeftijd van drie jaar gebruikt bij het slapen.

Dennis-Brown orthese

Dennis-Brown orthese

Adviezen bij de Dennis-Brown orthese

Dit is nieuw voor het kind. Uw kind kan daardoor de eerste dagen onrustig zijn. Speel met uw kind terwijl het de orthese aanheeft, zodat het eraan kan wennen. U kunt bijvoorbeeld de beentjes al spelend laten bewegen. 

Gebruik katoenen kousjes en draai ze binnenstebuiten, zodat de naad niet kan hinderen. 

Gebruik geen lotion vlak voor het aantrekken van de schoentjes. 

Hou de voet in de schoen door eerst het wreefriempje aan te trekken. Controleer daarbij of de hiel goed in de schoen zit. 

Trek het wreefriempje goed strak aan. Het lederen riempje kan soms wat uitrekken. Misschien moet u na enkele dagen het riempje een gaatje verder aantrekken. 

Trek de veters strak aan

Maak er een vaste routine van, ook als de arts beslist dat de Dennis-Brown orthese enkel tijdens het slapen moet gedragen worden. Uw kind zal beter kunnen omgaan met het dragen van de schoenen, als dit deel uitmaakt van het slaapritueel.

Problemen?

Bij problemen zoals blaarvorming of wanneer u merkt dat uw kind niet gewend raakt na enkele dagen, contacteert u best de orthopedisch verstrekker of de gipskamer.

Brochures

Laatste aanpassing: 10 maart 2021