Coronafonds: steun onderzoek COVID-19

3 april 2020
Toponderzoekers aan de KU Leuven en UZ Leuven zijn druk in de weer om het effect van COVID-19 op de mens te begrijpen, genezende behandelingen te ontwikkelen én toe te passen en een doeltreffend vaccin te ontwikkelen. Uw financiële steun kan dit in een stroomversnelling brengen.
COVID-19 research

Overal ter wereld zijn onderzoekers aan het werk om de impact van het coronavirus in te perken. In dialoog met die internationale experten hebben toponderzoekers aan KU Leuven en UZ Leuven de handen in elkaar geslagen om het effect van COVID-19 op de mens te begrijpen, genezende behandelingen te ontwikkelen én toe te passen en een doeltreffend vaccin te ontwikkelen.

Daarvoor zijn klinische en basisonderzoekers net als gedreven clinici nodig die op een efficiënte en wetenschappelijke manier de verworven basisinzichten vertalen naar de zorg van de talrijke patiënten. Samen zijn ze al stevig aan de slag.

Uw financiële steun kan de aangevatte onderzoekslijnen in stroomversnelling brengen. Zowel deze die gericht zijn op preventieve bescherming en doorgedreven detectie als op de behandeling van ernstig zieke patiënten met nieuwe moleculen. Mede dankzij uw inbreng kunnen we deze pandemie het hoofd bieden.

Laatste aanpassing: 3 februari 2021