Anti-epileptica

Medicatie om epileptische aanvallen onder controle te brengen. Uw arts kiest, afhankelijk van het soort aanvallen en de vorm van epilepsie, een geschikt medicijn met zo weinig mogelijk bijwerkingen.

Geen genezing, wel behandeling

Anti-epileptica genezen de epilepsie niet. Ze verhogen enkel de drempel om een epileptische aanval te doen en verhinderen dat er zich kortsluitingen voordoen in de hersenen.

Nevenwerkingen

Er bestaan verschillende anti-epileptica. Op grond van het soort aanvallen en de vorm van epilepsie kiest uw behandelende arts een medicijn.

In principe is dat het middel dat bij dat type epilepsie de meeste kans maakt om effectief te zijn en dat zo min mogelijk bijwerkingen heeft. U krijgt van uw arts een schema op maat voor het innemen van uw medicijn.

Resultaten anti-epileptica

Ongeveer 70% van de patiënten wordt aanvalsvrij door inname van anti-epileptische medicatie. Na twee jaar aanvalsvrijheid kunt u proberen de anti-epileptica te stoppen.

U hebt ongeveer 60 à 70% kans om na afbouw van uw anti-epileptische medicatie geen epileptische aanvallen meer te krijgen.

Brochures

Specialisten

Laatste aanpassing: 10 maart 2021