Campus Gasthuisberg

Plaatselijk eenrichtingsverkeer vanaf maandag 16 mei

Vanaf maandag 16 mei 2022 tot aan het bouwverlof in juli geldt er op de ring van campus Gasthuisberg plaatselijk eenrichtingsverkeer voor het gemotoriseerd verkeer. Alle bestemmingen op de campus, dus ook de spoedgevallendienst, blijven goed bereikbaar.

Om een vlottere doorstroom te garanderen op ring Noord, kiest wie van de E314 richting Brussel komt (en op ring Zuid moet zijn) het best voor afrit 17 Winksele-Leuven.

Er geldt plaatselijk eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer.

Tussen rotonde Het Teken en Berg Taborweg is er tijdelijk eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.  

Voor het verkeer komende vanaf E314 afrit Gasthuisberg (nr. 16) is er een omleiding om spoed, toegang Oost en parking Oost te bereiken. Volg de wegwijzers van de omleiding vanaf de rotonde via ring Noord.

Vanaf afrit 16 volgt u een omleiding om parking en toegang Oost te bereiken.

Patiënten brengen en ophalen aan toegang Oost (K+R)

Het blijft mogelijk patiënten te brengen en weer op te halen aan toegang Oost (K+R vlak voor de ingang). U volgt nadien de omleiding om weg te rijden of u kunt terugrijden om uw wagen te parkeren op parking Oost. Volg de wegwijzers.

Vanaf de K+R vlak voor de ingang volgt u de omleiding om weg te rijden of kunt u terugrijden om uw wagen te parkeren op toegang Oost.

Busverkeer: beperkte hinder

De werken hebben beperkte gevolgen voor het busverkeer.

  • De buslijnen komende vanuit Tervuren-Kraainem, Overijse-Hoeilaart en Brussel-Noord (410, 395, 595, 317) houden niet langer halt aan bushalte Gasthuisberg Kliniek aan de inkomhal van toegang Oost, maar wel aan halte Campus aan Onderwijs & Navorsing.
    • Komt u met lijn 317 vanuit Tervuren of 595 vanuit Hoeilaart, dan kunt u eventueel overstappen aan halte Lemmensinstituut (overzijde Mgr. Van Waeyenberghlaan) op een bus naar Gasthuisberg Kliniek.
    • De lijnen 410 en 395 vanuit Brussel-Noord houden niet halt aan bushalte Lemmensinstituut en rijden meteen door naar station Leuven. U kunt aan halte Gasthuisberg Campus wel overstappen op buslijn 3 naar halte Gasthuisberg Kliniek.
  • Voor de buslijnen richting Tervuren-Kraainem, Overijse-Hoeilaart en Brussel-Noord (410, 395, 595, 317) wijzigt er niets: u kunt opstappen aan bushalte Gasthuisberg Kliniek (aan toegang Oost) en de bus volgt de normale reisroute via Berg Taborweg.
  • De bussen komende van Leuven blijven de bushalte Gasthuisberg Kliniek bedienen.
  • Het traject van de bussen van campus Gasthuisberg richting station Leuven wordt iets langer door de omleiding. Houd rekening met extra reistijd. Deze bussen kunnen halt houden aan halte Gasthuisberg Campus, maar doen dat niet standaard. Geef een teken aan de chauffeur.

Fietsers en voetgangers: weinig hinder

Tweerichtingsverkeer blijft mogelijk. Het fiets- en voetpad wordt mogelijk anders ingericht. Volg de wegwijzers.
De fietsenparking blijft bereikbaar.

Een nieuwsbrief wordt uitgestuurd telkens als er belangrijk nieuws is over de bereikbaarheid van campus Gasthuisberg.

De wegenwerken maken deel uit van de herinrichting van ring Zuid, d.i. de kant van de campusring met onder meer toegang Oost, het busstation en spoed.

Meer info over de herinrichting van ring Zuid.

Eenrichtingsverkeer Tervuursesteenweg tussen Tervuursepoort en kruispunt Berg Taborweg - Celestijnenlaan

Tot de zomer van 2022 is er eenrichtingsverkeer op de Tervuursesteenweg tussen de Tervuursepoort en het kruispunt Berg Taborweg - Celestijnenlaan. Staduitwaarts zijn er omleidingen voor auto's, speedpedelecs en bromfietsers. Fietsers kunnen in beide richtingen blijven rijden.

Meer info op de website van stad Leuven.

Campus Pellenberg

Er zijn geen omleidingen op dit ogenblik.

Campus Sint-Rafaël

Er zijn geen wegenwerken in de omgeving van campus Sint-Rafaël. De campus is normaal bereikbaar.

Laatste aanpassing: 22 mei 2022