ParTICLe: eerste protoncentrum in België

16 juni 2018
ParTICLe is het eerste protoncentrum in België. Bekijk de evolutie van de bouw van het centrum en kom te weten wie met deze nieuwe techniek geholpen kan worden.
ParTICLe: eerste protoncentrum in België

Gerelateerd

Meer nieuws over "Protontherapie"

Eerste patiënten krijgen behandeling in Leuvense protontherapiecentrum

16 september 2020
Tijdens de zomer van 2020 werden de eerste patiënten behandeld in PARTICLE, het eerste protontherapiecentrum in België, gelegen op de Health Sciences campus Gasthuisberg. Protontherapie is een innovatieve vorm van radiotherapie die heel gericht een tumor bestraalt en zo het gezonde weefsel errond minimaal beschadigt.
Lees meer
Meer nieuws over "Protontherapie"

UZ Leuven is overtuigd van noodzaak wetenschappelijk onderzoek naar superioriteit protontherapie voor veelvoorkomende kankers

14 januari 2019
Op donderdag 24 januari publiceerde het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) een studie waaruit geconcludeerd wordt dat protontherapie niet effectiever is dan klassieke radiotherapie met fotonen voor bepaalde kankers bij volwassen. UZ Leuven reageert in het licht van de bouw van een nieuw protoncentrum.
Lees meer
Meer nieuws over "Protontherapie"

Plaatsing deeltjesversnellers protoncentrum

25 april 2018
De twee deeltjesversnellers van het protoncentrum werden met hoge precisie geplaatst in de twee ondergrondse bunkers. Dat stond garant voor een uniek gebeuren.
Lees meer
Laatste aanpassing: 16 juni 2020