Hybride lenzen

Een hybride lens is een zachte lens met in het centrum een harde lens. Een hybride lens maakt geen contact meer met de keratoconus. Hybride lenzen kunnen niet gebruikt worden bij te droge ogen.

Afspraken

Contactlenzencentrum
  • Als patiënt hebt u altijd een verwijzing van een oogarts van UZ Leuven nodig. Hebt u nog geen verwijzing? Vraag dit dan aan uw behandelende oogarts of huisarts.

  • Afspraken vinden plaats op dinsdag en vrijdag van 8 tot 16.30 uur

  • Tijdens een afspraak wordt u gezien door een van onze ervaren optometristen. Zij overleggen met de oogartsen wat voor u de beste behandeling is. 

Zachte lens met in het centrum een harde lens

De hybride lens is een doorontwikkeling van het piggy-back systeem; het is een zachte lens met in het centrum een harde lens.

Voordelen

De hybride lens heeft als voordeel dat de zachte lens dient als basis, waarbij de harde lens in het midden iets wordt opgetild. Hierdoor wordt er geen contact meer gemaakt met de keratoconus. Het zachte deel van de lens is wat steviger en ligt gedeeltelijk op het hoornvlies en gedeeltelijk op de sclera.

Voorwaarden

Voorwaarde bij deze lens is dat het oog niet te droog mag zijn, omdat dan prikkeling kan ontstaan aan de rand van het hoornvlies.

Laatste aanpassing: 15 september 2022