Bandagelenzen

Bandagelenzen zijn transparante en van speciaal materiaal gemaakte verbandjes voor het oog. Ze worden gebruikt om het oog te beschermen. Deze lenzen hoeven niet per se een sterkte te hebben. Hierdoor is het mogelijk om er een bril overheen te dragen. Bandagelenzen worden steeds geplaatst door uw behandelende oogarts.

Afspraken

Contactlenzencentrum
  • Als patiënt hebt u altijd een verwijzing van een oogarts van UZ Leuven nodig. Hebt u nog geen verwijzing? Vraag dit dan aan uw behandelende oogarts of huisarts.

  • Afspraken vinden plaats op dinsdag en vrijdag van 8 tot 16.30 uur

  • Tijdens een afspraak wordt u gezien door een van onze ervaren optometristen. Zij overleggen met de oogartsen wat voor u de beste behandeling is. 

Beschermende 'verbandjes' voor het oog

Bandagelenzen zijn als het ware een soort transparante en van speciaal materiaal gemaakte verbandjes voor het oog. De lenzen blijven, tenzij anders aangegeven, gedurende een bepaalde periode dag en nacht in uw oog. De lengte van deze periode varieert per indicatie en soort bandagelens.

Toepassing

Bandagelenzen zijn lenzen die worden toegepast om het oog te beschermen. Deze lenzen hoeven niet per se een sterkte te hebben. Hierdoor is het mogelijk om er een bril overheen te dragen.

Bandagelenzen worden bij diverse oogproblemen toegepast, zoals bijvoorbeeld bij ernstig droge ogen, een beschadiging van het hoornvlies, aandoeningen aan de oogleden of na een oogoperatie.

Laatste aanpassing: 9 september 2022