Oncot'app

De oncot’app applicatie is een educatieve tool om de zorgverleners van UZ Leuven te informeren over orale antikankertherapieën binnen het geneesmiddelenformularium van UZ Leuven. Het doel van de infotool is aldus om een bijdrage te leveren aan een goede, verantwoorde en doelmatige zorg- en dienstverlening voor patiënten onder orale antikankertherapie in UZ Leuven. Gezien ook zorgverleners buiten UZ Leuven nood hebben aan vlot beschikbare informatie over orale antikankertherapie, is de infotool ook gratis beschikbaar voor zorgverleners buiten UZ Leuven. Oncot'app is beschikbaar als Android-app en als webversie (alle toestellen).

App of webversie

Oncot'app is beschikbaar als app voor Android en als website. De website is responsive, en werkt dus op alle toestellen. 

De Oncot'app-webversie gebruikt u best in Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge, of op de browser van uw smartphone of tablet. 

Internet Explorer wordt niet ondersteund.

Oncot'app

Wat vindt u in de oncot'app

Met de app wordt het nog makkelijker om informatie over een therapie op te zoeken. Zorgverleners kunnen zoeken op stof- en merknaam en krijgen dan een volledige fiche per product. Van alle producten op het formularium van UZ Leuven vindt u:

  • de merk- en stofnaam
  • het type therapie
  • de actuele indicaties
  • het schema en de inname instructies
  • patiënt-gestuurde interacties
  • medicamenteuze interacties (momenteel niet beschikbaar)
  • mogelijke bijwerkingen en aandachtspunten

U vindt tevens de link naar de patiënteninformatie van UZ Leuven en naar de bijsluiter.

Oncot'app screenshots interface

Eenvoudig updaten

De app vervangt een papieren zakboekje dat in UZ Leuven werd ontwikkeld, maar intussen ook in veel andere ziekenhuizen en in de eerste lijn gebruikt werd.

Met de app is het eenvoudiger om regelmatig te updaten. Dat is nodig omdat het gebruik van orale kankertherapieën de laatste jaren sterk gestegen is. De app is ten slotte helemaal gratis.

Over de oncot'app

De laatste jaren is er een enorme toename van orale antikankertherapieën. De oncot’app applicatie is een gebruiksvriendelijke educatieve tool voor zorgverleners. Oncot’app biedt u als zorgverlener alle nodige informatie om patiënten correct te begeleiden bij hun orale antikankertherapie.

Ontwikkeling

De app kwam tot stand dankzij het cyztraproject van UZ Leuven en met de financiële steun van AbbVie. Het cyztraproject is een samenwerking van oncologisch verpleegkundigen, ziekenhuisapothekers en arts-specialisten binnen het Leuvens kankerinstituut (LKI).

Doel

Deze applicatie heeft als doel een bijdrage te leveren aan een goede, verantwoorde en doelmatige zorg- en dienstverlening. De applicatie werd met de nodige zorg voor doeltreffendheid, volledigheid en juistheid opgesteld. Dit sluit niet uit dat hij onvolkomenheden kan bevatten. De app kan en mag dan ook nimmer de plaats innemen van het eigen denken en handelen van de zorgverlener.

Gebruikers buiten UZ Leuven dienen er rekening mee te houden dat de lijst van orale antikankertherapieën gebaseerd is op het geneesmiddelenformularium binnen UZ Leuven op het ogenblik van de laatste bijwerking van de app. De beschikbare info per orale antikankertherapie is bovendien steeds gebaseerd op de bijsluiter van het product binnen het formularium van UZ Leuven.

Vragen of feedback

Laatste aanpassing: 4 januari 2024