Wereld Alzheimerweek: lezingen Leuven Brein Instituut

In het kader van Wereld Alzheimerweek organiseert het Leuven Brein Instituut twee boeiende lezingen door alzheimerexperten, gericht op het brede publiek.

Sorry, dit evenement is afgelopen.

Praktisch

19 september - 20 september 2022 17:00 - 18:00 Afgelopen
Locatie: Onderwijs en Navorsing 5 (O&N5), campus Gasthuisberg
Prijs: gratis, inschrijven verplicht

Het Leuven Brein Instituut (LBI), opgericht in 2018, verenigt al het neurowetenschappelijk onderzoek aan de KU Leuven. Het instituut telt momenteel meer dan 500 onderzoekers van verschillende afdelingen die samen streven naar een beter begrip van de hersenen en een gezonder brein voor allen.

Programma

Maandag 19 september om 17 uur

  • Prof. dr. Bart De Strooper (moleculair bioloog; hoofd van het Laboratorium voor Onderzoek naar Neurodegeneratieve Ziektes, VIB–KU Leuven en Dementia Research Institute in Engeland) over wat we de afgelopen jaren leerden over dementie en waarom de zoektocht naar medicatie zo moeizaam verloopt.
  • Gevolgd door een korte voorstelling van zijn boek: 'Tegen het vergeten' (Pelckmans; €16,88 met 25% korting) met signeersessie en receptie

Dinsdag 20 september om 17 uur

  • Prof. dr. Rik Vandenberghe (neuroloog; hoofd van de geheugenkliniek in UZ Leuven en het Laboratorium voor Cognitieve Neurologie aan de KU Leuven) over de implementatie van onderzoeksresultaten in de klinische praktijk.
  • Gevolgd door een korte voorstelling van zijn boek: 'Het geheugenlabyrint' (Lannoo; €20,80 met 20% korting) met signeersessie en receptie

Inschrijven

De lezingen kunnen fysiek gevolgd worden op campus Gasthuisberg, of online via livestream.
Vul het inschrijvingsformulier in of mail naar ann.vanderjeugd@kuleuven.be

Lezingen alzheimerweek

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij mevr. Ann Van der Jeugd via ann.vanderjeugd@kuleuven.be.

 

Routebeschrijving

Laatste aanpassing: 19 september 2022