Leven met kanker

Op deze webpagina komen thema’s aan bod die voor veel mensen met of na kanker belangrijk zijn. Per thema vindt u een filmpje waarin zorgverleners van UZ Leuven ondersteunende informatie en adviezen met u delen. Deze filmpjes konden we realiseren dankzij steun van de Stichting tegen Kanker en het Leuven Kankerinstituut. U leest tenslotte ook enkele korte getuigenissen en vindt enkele nuttige links, onder meer naar onze LKI sessies. Aarzel niet om vragen of bezorgdheden rond deze thema’s met een zorgverlener te bespreken.

Infosessies en lezingen

Kanker, vroegtijdige menopauze en effecten van antihormoontherapie bij borstkanker

Datum: 28 september 2023
Locatie: Administratief gebouw, grijze pijl, verdieping 1, campus Gasthuisberg
In deze sessie gaan we in op het ontstaan van de menopauze en de klachten die daardoor kunnen ontstaan. Er wordt advies aangereikt om met deze klachten om te gaan.

Bekkenbodemkinesitherapie bij kanker

Datum: 4 oktober 2023
Locatie: Online via Microsoft Teams
In deze sessie wordt er informatie gegeven rond mogelijke bekkenbodemproblemen (plas-, stoelgangs- en seksuele) die kunnen optreden ten gevolge van een oncologische behandeling. Deze sessie is gericht op mannen én vrouwen.

Kanker, seksualiteit en intimiteit

Datum: 10 oktober 2023
Locatie: Administratief gebouw, grijze pijl, verdieping 1, campus Gasthuisberg
In deze sessie staan we stil bij de impact die de diagnose en behandeling van kanker kunnen hebben op uw seksualiteitsbeleving en seksueel functioneren, daarmee bedoelen we hoe uw lichaam seksueel reageert.

Vermoeidheid en kanker: iets aan te doen?

Datum: 16 oktober 2023
Locatie: Administratief gebouw, grijze pijl, verdieping 1, campus Gasthuisberg
Heel wat patiënten kampen tijdens en na (een behandeling tegen) kanker met vermoeidheid. Jammer genoeg bestaat er geen eenvoudige oplossing. Tijdens deze sessie helpen we te begrijpen waar die vermoeidheid vandaan komt.

Look good, feel better

Datum: 17 oktober 2023
Locatie: Administratief gebouw, grijze pijl, verdieping 1, campus Gasthuisberg
Ontdek de kracht van zelfvertrouwen - Wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook beter. In deze workshop leren kankerpatiënten in een kleine groep de basisprincipes van een goede huidverzorging en make-up om zo eventuele nevenwerkingen van de behandeling enigszins op te vangen.
Laatste aanpassing: 6 februari 2023