Doe een gift voor LUMOS

Je kan ons heel makkelijk financieel steunen met een eenmalige gift of via een permanente opdracht. Elke euro wordt integraal ingezet voor de Zuidwerking. Deze middelen gaan niet naar loonkosten noch administratie.

Lukt het niet een eenmalige gift te doen via bovenstaande knop? Dat kan je manueel je overschrijving doen met de gegevens die je hieronder terugvindt onder de titel 'Permanente opdracht'.

Permanente opdracht

Dankzij jouw engagement op lange termijn kan LUMOS haar Zuidpartners op een duurzame wijze ondersteunen. Want doordat wij zeker zijn van je steun, kunnen we onze inkomsten beter voorspellen waardoor we onze activiteiten efficiënter kunnen plannen.

Enkele voorbeelden van wat we kunnen financieren dankzij jouw giften:

1. Voor een waarde van 75 euro kan er een mechanische bloeddrukmeter worden aangekocht.

2. Voor een waarde van 150 euro kan er een mechanische babyweegschaal worden aangekocht.

3. Voor een waarde van 250 euro kunnen we een herbruikbare set verlosinstrumenten financieren, en voor 600 euro ook een sterilisatiedrum voor deze instrumenten.

4. Voor een waarde van 1000 euro kunnen we een opleiding rond obstetrische echografie organiseren voor maar liefst 25 van onze lokale collega's.

Een permanente opdracht creëren kan via: 

Fonds LUMOS – KU Leuven, Oude Markt 13, 3000 Leuven,
BE 45 7340 1941 7789 \ BIC: KREDBEBB met de gestructureerde mededeling: +++400/0011/34636+++

U kan op ieder moment beslissen uw bijdrage stop te zetten of te wijzigen.

 

Fiscaal attest

Vanaf giften van 40 euro of meer per jaar, heb je recht op een fiscaal attest. Hiermee bekom je een belastingsvermindering van 40% op het totaal van je giften. Schenk je dus bijvoorbeeld 100 euro, dan krijg je een belastingsvermindering van 40 euro of betaal je met andere woorden uiteindelijk slechts 60 euro. Je ontvangt het fiscaal attest in het eerste kwartaal van het jaar volgend op je gift(en). De attesten worden ook erkend in Nederland.

Laatste aanpassing: 23 april 2024