Kinderziekenhuis

Waarvoor kom je naar het kinderziekenhuis?

In cijfers

Cijfers over het kinderziekenhuis in 2022, exclusief N* en NICU

Zorg voor de toekomst

Het kinderziekenhuis bundelt de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen. De verschillende disciplines werken nauw samen om kinderen de beste zorg te bieden in een volledig vernieuwde omgeving.

Onze visie op de beste zorg voor kinderen in het kinderziekenhuis

Pijn bij kinderen

We doen er alles aan om pijn bij patiënten te voorkomen. Bij kinderen doen we extra inspanningen, om te voorkomen dat ze trauma's oplopen of chronische pijnpatiënt worden op latere leeftijd.

We gebruiken hiervoor allerlei tools op kindermaat, gaande van verdovende pleisters tot heuse virtualrealitybrillen die kinderen afleiden tijdens een pijnlijke procedure.

Ontdek wat we doen om pijn bij kinderen tot een minimum te beperken.

Het kinderziekenhuis bundelt de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen. De verschillende disciplines werken nauw samen om kinderen de beste zorg te bieden in een volledig vernieuwde omgeving.

Klinische studies op maat van kinderen

We werken ook aan nieuwe behandelingen van ziektes waar nog geen goede behandeling voor bestaat.

Dat doen we op een aparte afdeling ‘Petit Cru’, waar hoogstaand onderzoek en comfort voor patiëntjes hand in hand gaan.

Ontdek Petit Cru

Afspraken

Nieuws en evenementen

Kinderziekenhuis 24/7 in UZ Leuven

23 augustus 2023
Na twee reeksen van het programma Kinderziekenhuis 24/7 begint op dinsdag 5 september de derde reeks op VRT 1. De makers verhuisden voor deze nieuwe reeks naar het kinderziekenhuis van UZ Leuven.

UZ Leuven-koor sluit schooljaar feestelijk af

30 juni 2023
Schooljaar 2022-2023 van de ziekenhuisschool werd feestelijk afgesloten met een leuke namiddag bomvol activiteiten voor alle kinderafdelingen van UZ Leuven en UPC KU Leuven Gasthuisberg (Vleugel K). Hoogtepunt was een spetterend optreden van het UZ Leuven-koor met medewerkers uit verschillende teams.

Wetenschapsdag voor mensen met type 1 diabetes

Datum: 18 november 2023
Locatie: Centraal Auditorium, Onderwijs en Navorsing 1 (O&N 1), campus Gasthuisberg
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds in samenwerking met UZ Leuven / KU Leuven een wetenschapsdag voor mensen met type 1 diabetes.

Interactieve e-learning helpt chronisch zieke kinderen en jongeren op weg van kinder- naar volwassenzorg

27 februari 2023
De kinderafdelingen van UZ Leuven lanceren de interactieve tool ‘Onderweg: transitie binnen kindergeneeskunde’ voor chronisch zieke kinderen en jongeren en hun ouders. De vier e-learnings vol tips, informatie en persoonlijke verhalen bieden extra ondersteuning in de aanloop naar de stap van kinder- naar volwassenzorg.

Twinningproject ECFS - Bucharest

21 december 2022
Het mucocentrum werkt sinds 2020 samen met het kinderziekenhuis Grigore Alexandrescu in Boekarest. Door de COVID-pandemie, duurde het echter tot eind 2022 vooraleer kinderlongarts prof. dr. Mieke Boon en kinesiste Myriam Vreys, naar het centrum in Boekarest konden gaan om ervaringen uit te wisselen. Lees hun verhaal.

Erky bij kinderdialyse

9 december 2022
Op 5 december kwam Erky op bezoek bij het team van kinderdialyse. Erky is de mascotte van ERKnet en bezoekt op een heuse Europese tournee alle erkende centers van zeldzame nierziekten.
Laatste aanpassing: 7 september 2023