Kinderziekenhuis

Waarvoor kom je naar het kinderziekenhuis?

In cijfers

Cijfers over het kinderziekenhuis in 2022, exclusief N* en NICU

Zorg voor de toekomst

Het kinderziekenhuis bundelt de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen. De verschillende disciplines werken nauw samen om kinderen de beste zorg te bieden in een volledig vernieuwde omgeving.

Onze visie op de beste zorg voor kinderen in het kinderziekenhuis

Pijn bij kinderen

We doen er alles aan om pijn bij patiënten te voorkomen. Bij kinderen doen we extra inspanningen, om te voorkomen dat ze trauma's oplopen of chronische pijnpatiënt worden op latere leeftijd.

We gebruiken hiervoor allerlei tools op kindermaat, gaande van verdovende pleisters tot heuse virtualrealitybrillen die kinderen afleiden tijdens een pijnlijke procedure.

Ontdek wat we doen om pijn bij kinderen tot een minimum te beperken.

Het kinderziekenhuis bundelt de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen. De verschillende disciplines werken nauw samen om kinderen de beste zorg te bieden in een volledig vernieuwde omgeving.

Klinische studies op maat van kinderen

We werken ook aan nieuwe behandelingen van ziektes waar nog geen goede behandeling voor bestaat.

Dat doen we op een aparte afdeling ‘Petit Cru’, waar hoogstaand onderzoek en comfort voor patiëntjes hand in hand gaan.

Ontdek Petit Cru

Afspraken

Nieuws en evenementen

Visjes kijken in het kinderziekenhuis

18 november 2021
Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.

Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 16 en 18 jaar

9 juni 2021
De Hoge Gezondheidsraad raadt aan dat kinderen van 16 tot 18 jaar met een hoger risico op ernstige COVID-19-infectie gevaccineerd worden. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.

Ontmoetingsdag Walk with KITES

Datum: 10 december 2022
Locatie: Alma 3, sportkot
Het is al jarenlang een traditie binnen het KITES team dat we de families van een overleden kind uitnodigen op de 2e zaterdag van december in het kinderziekenhuis van UZ Leuven, symbolisch de dag voor wereldlichtjesdag.

Jonge patiënten ontpoppen zich tot kunstenaars in coronaperiode

30 april 2021
In april 2020 lanceerde het kinderziekenhuis het project #kunstuitmijnkamer. Meer dan 100 kinderen grepen de kans om hun gevoelens, gedachten en verbeelding tijdens de coronaperiode vorm te geven op een schilderdoek. De knappe creaties worden nu tentoongesteld in het ziekenhuis én online.

Een zeepaardje als vriendje

19 maart 2021
Je eigen vis of zeepaardje creëren en er daarna mee spelen op een enorme videowall: naar het ziekenhuis komen is een tikje leuker geworden voor kinderen.

Symposium ADPKD met concert

Datum: 17 december 2022
Locatie: Universiteitshallen, Naamsestraat 22, 3000 Leuven
Een symposium voor gezondheidswerkers, patiënten en hun families over de uitdagingen van polycystische nier- en leverziekte (ADPKD) anno 2022, gevolgd door een benefietconcert.
Laatste aanpassing: 25 november 2022