Kinderziekenhuis

Waarvoor kom je naar het kinderziekenhuis?

In cijfers

 • 6.000

  Opnames
 • 35.000

  Raadplegingen
 • 97

  Eenpersoonskamers
 • Zorg voor de toekomst

  Het kinderziekenhuis bundelt de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen. De verschillende disciplines werken nauw samen om kinderen de beste zorg te bieden in een volledig vernieuwde omgeving.

  Onze visie op de beste zorg voor kinderen in het kinderziekenhuis

  Pijn bij kinderen

  We doen er alles aan om pijn bij patiënten te voorkomen. Bij kinderen doen we extra inspanningen, om te voorkomen dat ze trauma's oplopen of chronische pijnpatiënt worden op latere leeftijd.

  We gebruiken hiervoor allerlei tools op kindermaat, gaande van verdovende pleisters tot heuse virtualrealitybrillen die kinderen afleiden tijdens een pijnlijke procedure.

  Ontdek wat we doen om pijn bij kinderen tot een minimum te beperken.

  Het kinderziekenhuis bundelt de zorg voor kinderen met complexe aandoeningen. De verschillende disciplines werken nauw samen om kinderen de beste zorg te bieden in een volledig vernieuwde omgeving.

  Klinische studies op maat van kinderen

  We werken ook aan nieuwe behandelingen van ziektes waar nog geen goede behandeling voor bestaat.

  Dat doen we op een aparte afdeling ‘Petit Cru’, waar hoogstaand onderzoek en comfort voor patiëntjes hand in hand gaan.

  Ontdek Petit Cru

  Afspraken

  Nieuws en evenementen

  Visjes kijken in het kinderziekenhuis

  18 november 2021
  Midden in het dagziekenhuis kinderen kunnen de patiënten sinds kort kleurrijke warmwatervissen spotten: een groot aquarium zorgt er voor afleiding tussen onderzoeken en behandelingen in.

  Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 16 en 18 jaar

  9 juni 2021
  De Hoge Gezondheidsraad raadt aan dat kinderen van 16 tot 18 jaar met een hoger risico op ernstige COVID-19-infectie gevaccineerd worden. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.

  Jonge patiënten ontpoppen zich tot kunstenaars in coronaperiode

  30 april 2021
  In april 2020 lanceerde het kinderziekenhuis het project #kunstuitmijnkamer. Meer dan 100 kinderen grepen de kans om hun gevoelens, gedachten en verbeelding tijdens de coronaperiode vorm te geven op een schilderdoek. De knappe creaties worden nu tentoongesteld in het ziekenhuis én online.

  Een zeepaardje als vriendje

  19 maart 2021
  Je eigen vis of zeepaardje creëren en er daarna mee spelen op een enorme videowall: naar het ziekenhuis komen is een tikje leuker geworden voor kinderen.

  Vaccinatie tegen COVID-19 van hoogrisicopatiënten tussen 5 en 11 jaar

  4 januari 2021
  De Hoge Gezondheidsraad raadt aan kinderen vanaf 5 met complexe/ernstige onderliggende aandoeningen te vaccineren. Deze kinderen komen aan de beurt na de volwassenen. Schrijf uw kind in voor vaccinatie via deze pagina.

  Prikken zonder pijn

  3 januari 2021
  Kinderen die voor een onderzoek naar het ziekenhuis komen, hebben vaak wat schrik. Wat gaat er gebeuren? Doet het pijn? De zorgverleners in UZ Leuven vangen die angst en pijn zo goed mogelijk op. Van zeepbellen tot lachgas en een virtualreality-bril: voor elke patiënt is er een hulpmiddel op maat.
  Laatste aanpassing: 6 september 2022