Regi, verpleegkundige bij LUMOS

"LUMOS staat ook wel voor licht gekend uit de Harry Potter boeken. Graag wil ik zelf denken dat wij met LUMOS licht brengen in een moeilijker zorglandschap. Al geven onze lokale collega’s met minder ondersteuning uiteraard net zo goed het beste van zichzelf.

Met de werkgroep Kameroen proberen we in zekere mate stukjes van UZ Leuven naar onze partnerziekenhuizen te brengen. We doen dit met een uitgebreide werkgroep van enthousiaste medewerkers. Zelf ben ik verpleegkundige op de afdeling pneumologie met een voorgeschiedenis op de afdeling traumatologie.

Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan de werking van LUMOS is de bereidheid tot luisteren. Het is dus niet de bedoeling te oordelen over wat juiste of foute zorg is. Onze samenwerking draait om hoe we elkaar kunnen helpen en hoe we de collega’s uit onze partnerziekenhuizen met onze kennis vanuit UZ Leuven kunnen ondersteunen. Natuurlijk kan je niet gewoon zo maar alles vanuit België implementeren, maar met creativiteit en samenspraak kan je ver komen.

Het voelt vervolgens altijd fijn te horen of met eigen ogen te mogen zien dat er bepaalde nieuwe gewoontes zijn gecreëerd, projecten zijn opgezet, … op basis van de nieuwe kennis die onze lokale collega’s zich eigen hebben gemaakt. Dat je op die manier mee iets hebt kunnen verwezenlijken wat duurzaam is.

Omwille van COVID-19 is het op dit ogenblik nog steeds niet mogelijk om naar Kameroen te reizen, maar achter de schermen blijven we natuurlijk druk bezig. Ik kijk bijzonder hard uit naar de dag dat we opnieuw een project mogen voorbereiden om samen met onze lokale collega’s in Kameroen uit te werken."

Regi geeft schouder-aan-schouder training in Kameroen

Regi geeft schouder-aan-schouder training in Kameroen

Laatste aanpassing: 23 april 2024