Cedric, arts-specialist in opleiding

Cedric maakte kennis met LUMOS als één van de vele ‘Noord vrijwilligers’ die gedurende 10 dagen de Goede doelstand van LUMOS op de Leuvense kerstmarkt van 2019 bemanden. Meteen was duidelijk dat hij ook graag actief de Zuidwerking wou ondersteunen en enkele maanden later, net voor de eerste lockdown ging hij mee naar het Hôpital Saint Luc te Kisantu (DR Congo) ter ondersteuning van de dienst Interne Geneeskunde. Samen met collega’s gaf hij er ook reeds een sessie over COVID-19.  

"Ik ben Cedric Brackenier, arts-specialist in opleiding, en sinds een tweetal jaar lid van werkgroep DR Congo. Ik zet me in voor LUMOS omdat ik mijn steentje wil bijdragen en ik geloof in (nut en noodzaak van) Noord-Zuidsamenwerking en de hieruit voortvloeiende geestelijke verrijking voor alle partijen.

Net voor de pandemie ben ik voor de eerste keer op zending naar Kisantu geweest. Ik waardeer sterk het holistisch en solide aspect van deze samenwerking. Zowel vanuit België als vanuit Congo werken er mensen met uiteenlopende profielen en functies aan het project. Daarnaast wordt er niet enkel op het medische luik gefocust, maar wordt er gewerkt op domeinen die belangrijk zijn voor de hele ziekenhuiswerking (paramedisch, logistiek, administratief,…) én voor onderwijs. De aangename sfeer tijdens het werken met zowel de Belgische als de Congolese collega’s heeft de zin naar meer enkel aangewakkerd.

Met vele opportuniteiten en werk voor de boeg, is er nog een belangrijke toekomst voor dit totaalproject dat ik een warm hart toedraag."

Laatste aanpassing: 23 april 2024