Samenwerking Museum M

Het Fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis UZ Leuven en M – Museum Leuven sloegen in 2020 de handen in elkaar voor een duurzaam kunstproject in het hart van het nieuwe vrouw- en kindziekenhuis.
Muze en kunst voor het kinderziekenhuis

Duurzaam kunstproject met Museum M in het kinderziekenhuis

UZ Leuven en M Leuven zijn ervan overtuigd dat kunst en creativiteit een belangrijke rol spelen in het genezingsproces van zieke kinderen en een meerwaarde kan betekenen voor de zieke kinderen en jongeren, hun omgeving en de zorgverleners.

Een specifieke Muze-ruimte, gelegen in het hart van het kinderziekenhuis, nodigt uit tot creativiteit via interactieve ontmoetingen, ateliers en expo’s met diverse kunstenaars en artiesten.

Tentoonstelling in de Muze-ruimte en M - Museum Leuven

De Muze-ruimte laat toe de creatieve werken van kinderen tentoon te stellen, zodat ook ouders en vrienden dit mee kunnen beleven. Op andere momenten worden werken vanuit M-museum ook getoond en toegelicht aan kinderen binnen in het ziekenhuis.

Kunst wordt op die manier een ultiem communicatiemiddel tussen patienten en hun naasten, zorgverleners en kunstenaars, en tussen ziekenhuis en museum.

Duurzame en professionele samenwerking

Het kunstproject geniet een groot draagvlak binnen UZ Leuven, M – Museum Leuven en de stad Leuven. UZ Leuven wil samen met M – Museum Leuven als inhoudelijke en creatieve kunstpartner, het project verder uitbouwen op professionele en duurzame wijze.

Laatste aanpassing: 5 april 2023