Nieuwe filmpjes geven duidelijk beeld van kankerbehandelingen

9 februari 2023
Starten met een behandeling tegen kanker roept heel wat vragen en bezorgdheden op. In drie gloednieuwe informatieve filmpjes leggen zorgverleners uit wat verschillende kankerbehandelingen inhouden.

In drie gloednieuwe informatieve filmpjes leggen zorgverleners uit wat chemotherapie, immuuntherapie of een kankerbehandeling in pilvorm inhoudt. Hoe verloopt zo’n behandeling? Wie helpt mij met vragen en bezorgdheden? Hoe ga ik om met nevenwerkingen? Op al deze vragen (en nog veel meer) krijg je een antwoord in de filmpjes.

“Deze filmpjes kunnen een belangrijke eerste voorbereiding en geruststelling betekenen voor wie een oncologische behandeling moet starten,” vertellen oncologisch verpleegkundigen Annemarie Coolbrandt en Sonja Borgenon.

Bekijk de filmpjes hier.

Starten met chemotherapie
Starten met immuuntherapie
Starten met orale kankertherapie

Gerelateerd

Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Onderzoekers ontwikkelen manier om immunotherapie beter te laten aanslaan bij melanoompatiënten

9 januari 2024
Leuvense onderzoekers hebben een nieuwe manier ontwikkeld om immunotherapie beter te laten aanslaan bij melanoompatiënten die momenteel niet op hun behandeling reageren. Door een specifiek type melanoomcellen in het vizier te nemen, kan de reactie op immunotherapie verbeteren.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Kankerbehandeling aan huis

16 september 2023
Net voor de zomer kondigde minister Frank Vandenbroucke een wettelijk en financieel kader aan voor thuishospitalisatie bij kanker. UZ Leuven werkte drie jaar mee aan een pilootproject met de overheid voor oncologische behandelingen aan huis.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Informatieve filmpjes voor kankerpatiënten

12 mei 2023
Wie met een kankerbehandeling begint, heeft vaak nog heel wat vragen en bezorgdheden. In drie nieuwe informatieve filmpjes op de UZ Leuven-website leggen zorgverleners uit wat bepaalde kankerbehandelingen precies inhouden.
Lees meer
Laatste aanpassing: 10 februari 2023