Nieuwe filmpjes geven duidelijk beeld van kankerbehandelingen

9 februari 2023
Starten met een behandeling tegen kanker roept heel wat vragen en bezorgdheden op. In drie gloednieuwe informatieve filmpjes leggen zorgverleners uit wat verschillende kankerbehandelingen inhouden.

In drie gloednieuwe informatieve filmpjes leggen zorgverleners uit wat chemotherapie, immuuntherapie of een kankerbehandeling in pilvorm inhoudt. Hoe verloopt zo’n behandeling? Wie helpt mij met vragen en bezorgdheden? Hoe ga ik om met nevenwerkingen? Op al deze vragen (en nog veel meer) krijg je een antwoord in de filmpjes.

“Deze filmpjes kunnen een belangrijke eerste voorbereiding en geruststelling betekenen voor wie een oncologische behandeling moet starten,” vertellen oncologisch verpleegkundigen Annemarie Coolbrandt en Sonja Borgenon.

Bekijk de filmpjes hier.

Starten met chemotherapie
Starten met immuuntherapie
Starten met orale kankertherapie

Gerelateerd

Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Behandelingen tegen neveneffecten chemotherapie voortaan terugbetaald

6 februari 2023
Hoofdhuidkoeling en handvoetkoeling kunnen bepaalde nevenwerkingen van chemotherapie, zoals haarverlies en zenuwschade, beperken of zelfs voorkomen. Minister Frank Vandenbroucke kondigde aan dat die behandelingen voortaan terugbetaald worden, een beslissing waarmee UZ Leuven zeer tevreden is.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Eerste cijfers over de zorgkwaliteit voor longkanker tonen excellente resultaten voor UZ Leuven

5 mei 2021
Meer dan 50 Vlaamse ziekenhuizen rapporteerden voor het eerst hun resultaten en overlevingscijfers voor longkanker aan het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ). Het gaat over patiënten die de diagnose kregen tussen 2012 en 2016. UZ Leuven is het grootste behandelcentrum en kan excellente cijfers voorleggen.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene medische oncologie"

Overlevingscijfers bij rectumkanker stijgen, maar centralisatie blijft nodig

5 mei 2021
De overlevingscijfers van patiënten met rectumkanker zijn in Vlaanderen bij de hoogste van Europa. Toch kan het nog altijd beter. Leuvense artsen waarschuwen dat er nog steeds grote verschillen zijn in de resultaten tussen ziekenhuizen en dringen aan op meer centralisatie via een volumenorm.
Lees meer
Laatste aanpassing: 10 februari 2023