Muze en Kunst, workshops en voorstellingen

Kunst en creatieve expressie zijn een belangrijk onderdeel in het genezingsproces van jonge patiënten. Het fonds Kunst voor het Kinderziekenhuis organiseert hierom tal van artistieke en creatieve activiteiten met kinderen en diverse kunstenaars, binnen de muren van het kinderziekenhuis.
Workshops en voorstellingen - Kunst voor het kinderziekenhuis

Muze en Kunst voor het kinderziekenhuis

Toegangspoort tot wereld van kunst

Het project Muze en Kunst voor het kinderziekenhuis wil kinderen en jongeren die geconfronteerd worden met een ziekenhuisverblijf, een toegangspoort verlenen tot de wereld van de kunsten. 

Ruimte voor creatieve expressie via interactie met kunstenaars

Interactieve ontmoetingen met diverse kunstenaars en artiesten, waarin zowel muziek, tekenen en beeldhouwen als dans en theater aan bod komen, inspireren en stimuleren de kinderen in het kinderziekenhuis tot creatieve expressie.

Kinderen en jongeren beleven zo vreugdevolle momenten die hen toelaten hun zorgen even te vergeten in een wereld waarin het ziek zijn alles overheerst. Via kunst en creativiteit kunnen de vele emoties en gedachten uitgelokt door een ziekenhuisverblijf, een plaats krijgen. Tevens krijgen kinderen kansen om hun verbeelding te laten spelen, hun muzische talenten te (her)ontdekken, en zo hun veerkracht te vergroten. 

Ook voor de kunstenaars is de interactie en creativiteit met zieke kinderen een bijzondere ervaring, die hun artistiek engagement een bijkomende dimensie geeft en ook inspireert.

Met het kunstproject Muze en Kunst voor het kinderziekenhuis willen we over de grenzen van de klassieke geneeskunde heen evolueren naar een werkelijke ‘geneeskunst’.

Workshops en voorstellingen

Laatste aanpassing: 23 oktober 2023