Deelnemers gezocht voor een studie over gezond ouder worden

3 juni 2020

Op de dienst geriatrie loopt momenteel een studie over gezond ouder worden door middel van beweging en gezonde voeding om verlies van spierkracht en spiermassa tegen te gaan.

Ouder koppel doet spieroefeningen

Bent u 65 jaar of ouder en heeft u moeite om uit een stoel recht te staan, de trap op te gaan, of valt u af en toe?  Als dat zo is, dan lijdt u misschien aan sarcopenie en komt u mogelijk in aanmerking voor de ENHANce studie!

Sarcopenie is een aandoening die wordt gekenmerkt door een versnelde afname van spierkracht en mobiliteit, waardoor er een verlies van zelfstandigheid kan optreden.

Bewegingsoefeningen en voedingssupplementen zoals eiwitten, omega-3 of vitamine D kunnen leiden tot een verbetering van spiermassa en spierkracht. Met deze studie willen we nagaan wat het effect is van deze interventies wanneer ze gecombineerd worden met elkaar.

Doel van de klinische studie

Het onderzoeken van effectieve behandelingsstrategieën voor sarcopenie door de effecten van bewegingsoefeningen en voedingssupplementen op het fysiek functioneren te bestuderen.

De studie onderzoekt de effecten van de interventies apart of gecombineerd,  vergeleken met een placebogroep. De effecten worden beoordeeld aan de hand van testen voor spierkracht, spiermassa en fysiek functioneren.

Deelnemen of vragen?

Gerelateerd

Laatste aanpassing: 3 augustus 2022