UZ Leuven en Cegeka bundelen krachten

4 oktober 2016

UZ Leuven en Cegeka kondigen een samenwerking rond het elektronisch patiëntendossier (EPD) aan. Beide instellingen zullen daarvoor op korte termijn een joint venture oprichten. De basis van de samenwerking is het bestaande EPD-pakket KWS van UZ Leuven, het resultaat van jarenlange ontwikkeling en opgedane kennis in UZ Leuven en zijn partnerinstellingen. Ook Cegeka brengt 20 jaar ervaring in met healthcare-oplossingen, momenteel gebruikt door verschillende Vlaamse ziekenhuizen. Die ervaring in combinatie met Cegeka’s technologische knowhow vormen de ingrediënten voor een succesvolle toekomst.

Verpleegkundige bekijkt het elektronisch dossier van een patiënt

 

 

Gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier

Het KWS vormt voor de aangesloten nexuz health-ziekenhuizen een gemeenschappelijk elektronisch patiëntendossier waarmee zorgverleners optimaal kunnen samenwerken. Het EPD is ook geconnecteerd met huisartsen en tandartsen via de voorzieningen van het e-healthplatform. Patiënten kunnen o.a. afspraken, facturen en beeldmateriaal online raadplegen. Zo vormt het EPD-pakket een essentieel onderdeel van een veilige, kwaliteitsvolle en betaalbare patiëntenzorg.

“Wij hebben jaren met hart en ziel aan nexuz health gewerkt. Met deze joint venture kunnen we het project verder uitbreiden en professionaliseren”, zegt prof. dr. Bart Van den Bosch, CIO van UZ Leuven.

“Met deze joint venture willen we de toekomst van het nexuz health project verzekeren. We willen verder technologisch up-to-date-oplossingen bieden aan de ziekenhuizen, voor een democratische prijs”, voegt prof. dr. Marc Decramer, gedelegeerd bestuurder van UZ Leuven, toe.

“De joint venture past in Cegeka’s strategie om specifieke sectoroplossingen aan te bieden. Wij kijken uit naar deze samenwerking om ons engagement in de healthcaresector te versterken. Concreet willen we samen nexuz health verder uitbouwen, commercialiseren, implementeren en nieuwe healthcaretoepassingen ontwikkelen”, zegt André Knaepen, CEO van Cegeka.

De op te richten joint venture is het resultaat van een gunningsprocedure, waarbij de combinatie Cegeka – UZ Leuven als sterkste uit de bus kwam.

Laatste aanpassing: 21 januari 2021