Rouw en verlies - jong en kanker

Als je jong bent en kanker krijgt, kan je heel wat zaken missen of verliezen: je zelfstandigheid, je lichaam zoals het was, je vrienden, … Misschien leer je ook lotgenoten kennen die je door de ziekte verliest. Ook je partner, familie of naasten kunnen rouw of verlies ervaren.

We geven hier een aantal websites mee waar je terecht kan en die je kunnen helpen met gevoelens bij rouw en verlies.

Ervaringen die je diep raken zijn niet altijd even gemakkelijk te delen met de mensen die dicht bij je staan. In het ziekenhuis zijn er pastors die in veiligheid en vertrouwen willen luisteren naar wat je bezighoudt. Vraag naar hen op je afdeling of neem zelf contact op.

Missing You

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen (6 tot 30 jaar) die een dierbare verloren. De focus van Missing You is lotgenotencontact: door leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook een verlies hebben meegemaakt, ontdekken zij dat wat ze voelen normaal is, vinden ze steun en (h)erkenning bij elkaar en kunnen ze van elkaar leren hoe zij met hun verlies kunnen omgaan. Zo organiseren ze een ontmoetingsdag in het najaar, een rouwkamp in de zomer en maandelijkse open én gratis praatgroepen in verschillende Vlaamse steden.

Rouw bij jongvolwassenen

Heb jij ook iemand verloren waar je heel veel om gaf? Ook al is het verlies recent of enige tijd geleden, ermee omgaan kan soms heel verwarrend zijn. Rouwen is een woord die jij misschien al vaak hiermee samen gehoord hebt.

Maar, wat is dat nu rouwen? Hoe uit zich dat bij jou en anderen? En hoe ga jij ermee aan de slag? Dit zijn misschien allemaal vragen waar jij graag wat meer duidelijkheid rond wenst. We hopen dat jij op deze website rond rouw bij jongvolwassenen de antwoorden kan vinden.

Lost&Co

Voor iedereen, en in het bijzonder jonge mensen, die zich verloren voelen: je maakt(e) een ingrijpende ziekte door zoals kanker, een depressie, een burn-out ..., je bent iemand belangrijk verloren door een ongeluk, ziekte, zelfdoding of door brute pech, je staat thuis, op school of je werk dicht bij iemand die verlies meemaakt.

Dan vind je bij Lost & Co de warme aandacht die je nodig hebt. De Wegwijs is er voor iedereen die op zoek is naar ondersteuning rond rouw en verlies.

In de wolken

'In de wolken’ is gespecialiseerd in verliessituaties op allerlei terreinen. Ontdek hun boeken, tips en materialen.

Laatste aanpassing: 5 juli 2022