Steun voor onderzoek naar autoantistoffen

21 februari 2020

Samana Stokkem overhandigde afgelopen donderdag een cheque van € 2.250 aan prof. dr. Daniel Blockmans (algemene interne geneeskunde) en prof. dr. Xavier Bossuyt (laboratoriumgeneeskunde) ter ondersteuning van hun onderzoek naar nieuwe autoantistoffen.

De gift zal aangewend worden om de laboratoriumdiagnostiek van systemische auto-immuunziekten te verbeteren. Bij dat type aandoeningen worden vaak autoantistoffen aangetroffen. Hoewel een groot aantal autoantistoffen gekend zijn, is er ook nog een groep autoantistoffen minder goed gekarakteriseerd. Een betere kennis van het hele spectrum aan autoantistoffen zal een betere diagnostiek van systemische auto-immuunziekten mogelijk maken.

Overhandiging cheque Samana Stokkem

De € 2.250 worden aangewend om de laboratoriumdiagnostiek van systemische auto-immuunziekten te verbeteren. 

Prof. dr. Bossuyt, prof. dr. Blockmans en twee vertegenwoordigers van Samana Stokkem

Prof. dr. Blockmans, prof. dr. Bossuyt en de vertegenwoordigers van Samana Stokkem

Gerelateerd

Meer nieuws over "Laboratoriumgeneeskunde"

Nieuwe studie wijst op hoge virale lading in uitgeademde lucht de eerste twee dagen na SARS-CoV-2-besmetting

21 december 2021
Wetenschappers van KU Leuven, UZ Leuven en imec waarschuwen dat iemand in de eerste twee dagen na een besmetting al even besmettelijk kan zijn als in de periode erna én dat de helft van de antigeentesten in die vroege fase een vals-negatief resultaat geven.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene interne geneeskunde"

Unieke behandeling van insectenallergie

24 april 2019
In UZ Leuven behandelen we bijen- en wespengifallergieën langer en stoppen we pas wanneer er geen antistoffen of huidreacties meer zijn. We zien dat patiënten zo langer beschermd blijven en dat er weinig herval is.
Lees meer
Meer nieuws over "Algemene interne geneeskunde"

Ziekenhuizen werken internationaal samen voor betere behandeling sarcoïdose

24 oktober 2016
Zes gerenommeerde ziekenhuizen, waaronder UZ Leuven, gaan voor het eerst de door hen geleverde zorg voor longziekten onderling vergelijken. Bedoeling daarvan is om de zeldzame longziekte sarcoïdose beter te kunnen behandelen.
Lees meer
Laatste aanpassing: 21 februari 2020