IT

Kom bij ons werken

Word ook een held, kom bij IT werken

Contact

Adres

UZ Leuven campus Gasthuisberg
Dienst IT
Herestraat 49
3000 Leuven

Over ons

Binnen UZ Leuven is informatica van strategisch belang. Wij zijn sterk geïnformatiseerd voor medische en administratieve toepassingen. 

De dienst IT is onderverdeeld in 3 afdelingen:

 1. Systeembeheer & ondersteuning
  De afdeling systeembeheer staat in voor de centrale en decentrale infrastructuur van het ziekenhuis. Ze zorgen ervoor dat alle bedrijfskritische toepassingen 24 uur op 24 uur beschikbaar zijn: servers, netwerk, databases, storage, telefonie, pc’s, printers, laptops, scanners, tablets…

 2. Patientgebonden toepassingen
  Deze afdeling ontwikkelt de software van de toepassingen die patiëntgegevens beheren. De 2 belangrijkste zijn het elektronisch patiëntdossier en het laboratorium informatiesysteem.
  Het patiëntdossier wordt gebruikt door iedereen die een therapeutische relatie heeft met de patiënt in UZ Leuven en bij onze nexuzhealth-partners. Het laboratorium werkstation beheert de stalen en bijhorende resultaten van klinische biologie, CME en pathologische ontleedkunde. Hier worden ook ondersteunende toepassingen ontwikkeld zoals een patient- en doorverwijzersportaal, mobiele toepassingen, koppelingen met eHealth…De meest gebruikt programmeertalen zijn Java en SQL.  

 3. Logistieke toepassingen
  De afdeling logistieke toepassingen staat in voor de ondersteuning en automatisatie van de financiële, logistieke en HR-processen in het ziekenhuis. Dit wordt voornamelijk uitgebouwd in een PeopleSoft ERP systeem waarin configuratie en eigen ontwikkeling hand in hand gaan. Ook hier is er een sterke focus op integratie.Verder wordt ook een datawarehouse oplossing aangeboden voor de beleidsrapportering.

Laatste aanpassing: 24 mei 2022