Dag van de kinesitherapie

Sinds 1996 wordt 8 september de kinesitherapie internationaal gevierd. Het is de dag dat ‘World Physiotherapy’ (het vroegere WCPT) werd opgericht in 1951. Het centrale thema dit jaar is “Long Covid”. Ga zeker eens een kijkje nemen op https://world.physio/wptday .

Ook in België besteedt onze beroepsvereniging Axxon aandacht aan deze dag en stelt gedurende de hele week ‘kinesitherapie & preventie’ centraal als thema. Meer informatie is terug te vinden op www.axxon.be.

In UZ Leuven & KU Leuven trapten we op 9/9/2021 tussen 12 en 13 uur  de dag van de kinesitherapie op gang met een ‘corona safe’ lunch met speeches en quiz. Want ook dit jaar waren jullie weer van onschatbare waarde en dat mag gevierd worden!

Bekijk hiervan de speech van Prof. Thierry Troosters, voorzitter van het departement revalidatie wetenschappen, FABER, KU Leuven en van Kim Caluwé, hoofdkinesitherapeut van UZ Leuven.

Thierry Troosters
Kim Caluwé

De inhoudelijke focus op onze dag van de kinesitherapie ligt op “recent klinisch wetenschappelijk onderzoek” dat uitgevoerd werd aan KU & UZ Leuven. Het is dan ook onze ambitie om klinisch-academische interactie te versterken. Tevens hopen we dat dit onderzoek iedereen kan inspireren en aanzetten tot implementatie in het werkveld.

Vanaf vrijdag 10/9 bieden we jullie een maand lang onze geaccrediteerde UZ Leuven/KU Leuven digitale wetenschappelijke posterbeurs aan. Dit aanbod is gratis en kunnen jullie op een moment naar keuze volgen vanaf 10 september tot en met 10 oktober 2021.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze gratis digitale wetenschappelijke posterbeurs is via onderstaande link naar onze webpagina on demand te bekijken op tijdstip naar keuze

Per poster is een PDF presentatie voorzien met een daarbij horende korte mondelinge toelichting. We raden jullie aan om de PDF te openen op eigen scherm bij het beluisteren van de mondelinge toelichting.

Wie ook geaccrediteerd (6 NE) wenst te worden voor Pro Q Kine, moet de bijhorende multiple choice vragenlijst invullen via deze link: https://forms.gle/AkXEhgggD93bGphx8

Door uw gegevens correct te noteren is de gratis inschrijving volbracht. We willen iedereen de kans bieden om vooral posters te bekijken binnen de eigen interessesfeer, vandaar dat slechts 50% van de vragen correct moet beantwoord worden. De namen en RIZIV nummers van alle ingeschreven kinesitherapeuten die 50% op de vragenlijst haalden zullen overgemaakt worden aan Pro Q KINE. Alle posters zijn uiteraard warm aanbevolen.

Laatste aanpassing: 10 september 2021