Ontvang uw UZ Leuven-factuur online

19 mei 2020
Patiënten kunnen er nu voor kiezen om hun ziekenhuisfactuur niet langer met de post te ontvangen, maar via het online administratieplatform Doccle.
Doccle

Facturen bewaren en betalen op 1 plek

In Doccle kan u online facturen en documenten van ziekenhuizen en uiteenlopende bedrijven ontvangen, bewaren en betalen. Ook kan u uw ziekenhuisfactuur delen met bijvoorbeeld uw verzekeraar of werkgever, wanneer dit nodig is in het kader van hospitalisatie- of arbeidsongevallenverzekering.

Plus voor het milieu

Als u ervoor kiest om uw facturen via Doccle te ontvangen, krijgt u geen papieren factuur meer opgestuurd met de post. Enkel het getuigschrift voor verstrekte hulp dat u aan uw ziekenfonds moet bezorgen, wordt wel nog opgestuurd.
Starten met Doccle

  • Op de website van mynexuzhealth of de app kan u rechtstreeks inloggen op uw bestaande Doccle-account of maakt u een nieuwe account aan. Ga hiervoor naar Facturen ˃ Doccle connect.
  • Of ga naar www.doccle.be en voeg ‘nexuzhealth’ toe.

Iedere patiënt krijgt bij zijn volgende (papieren) factuur een begeleidende brief met daarin de nodige codes en een stappenplan om, als u dat wenst, te starten met Doccle.

Meer weten over de mogelijkheden van uw online medisch dossier mynexuzhealth? Bekijk alle functionaliteiten.

Laatste aanpassing: 3 februari 2021