UZ Leuven, LKI en IFPC herhalen succesvolle opleiding voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten

16 oktober 2019
Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven de tweede specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten. UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut (LKI) werken daarvoor samen met het Institute For Professional Care (IFPC). Nieuw in deze lessenreeks is dat ook kappers nu kunnen deelnemen.
Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven een specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten.

Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven een specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten.

Schoonheidsspecialisten en kappers krijgen tijdens het traject een beter inzicht in de noden van kankerpatiënten en ze leren op welke manier ze de verzorging in hun salon of instituut kunnen aanpassen. Zowel patiënten als specialisten zijn vaak onzeker over de speciale producten en technieken die nodig zijn en over de beste manier van communiceren.

Nochtans kunnen de esthetische behandelingen helpen bij de verwerking van een ingrijpend proces. De uiterlijke gevolgen van een kankerbehandeling, zoals huiduitslag en haarverlies, brengen tenslotte vaak extra onzekerheid met zich mee. 

De deelnemers volgen een opleiding van één jaar met 20 lesdagen (theorie en praktijk). Ze krijgen les van artsen, verpleegkundigen en vakmensen uit het multidisciplinair oncologisch team. Ze schrijven een eindwerk en volgen stage. Na de opleiding krijgen ze een erkenning en een kwaliteitslabel.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Kankerbehandeling aan huis

16 september 2023
Net voor de zomer kondigde minister Frank Vandenbroucke een wettelijk en financieel kader aan voor thuishospitalisatie bij kanker. UZ Leuven werkte drie jaar mee aan een pilootproject met de overheid voor oncologische behandelingen aan huis.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Informatieve filmpjes voor kankerpatiënten

12 mei 2023
Wie met een kankerbehandeling begint, heeft vaak nog heel wat vragen en bezorgdheden. In drie nieuwe informatieve filmpjes op de UZ Leuven-website leggen zorgverleners uit wat bepaalde kankerbehandelingen precies inhouden.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Vrouwen met borstkanker kunnen hormoonbehandeling onderbreken om zwanger te worden

4 mei 2023
Goed nieuws voor borstkankerpatiënten met een kinderwens: jonge vrouwen met borstkanker kunnen veilig de hormoontherapie onderbreken om zwanger te worden. Ze maken op korte termijn niet meer kans op herval van de kanker.
Lees meer
Laatste aanpassing: 28 februari 2020