UZ Leuven, LKI en IFPC herhalen succesvolle opleiding voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten

16 oktober 2019
Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven de tweede specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten. UZ Leuven en het Leuvens Kankerinstituut (LKI) werken daarvoor samen met het Institute For Professional Care (IFPC). Nieuw in deze lessenreeks is dat ook kappers nu kunnen deelnemen.
Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven een specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten.

Op dinsdag 15 oktober ging in UZ Leuven een specifieke opleiding van start voor schoonheidsbehandelingen bij kankerpatiënten.

Schoonheidsspecialisten en kappers krijgen tijdens het traject een beter inzicht in de noden van kankerpatiënten en ze leren op welke manier ze de verzorging in hun salon of instituut kunnen aanpassen. Zowel patiënten als specialisten zijn vaak onzeker over de speciale producten en technieken die nodig zijn en over de beste manier van communiceren.

Nochtans kunnen de esthetische behandelingen helpen bij de verwerking van een ingrijpend proces. De uiterlijke gevolgen van een kankerbehandeling, zoals huiduitslag en haarverlies, brengen tenslotte vaak extra onzekerheid met zich mee.

De deelnemers volgen een opleiding van één jaar met 20 lesdagen (theorie en praktijk). Ze krijgen les van artsen, verpleegkundigen en vakmensen uit het multidisciplinair oncologisch team. Ze schrijven een eindwerk en volgen stage. Na de opleiding krijgen ze een erkenning en een kwaliteitslabel.

Gerelateerd

Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Inloophuis Leuven biedt warme ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten

1 december 2022
Als kanker je leven of dat van een dierbare doorkruist, zit je wellicht met veel emoties, vragen en noden. In het Inloophuis kun je terecht voor een luisterend oor. Wie je ook bent, welke weg je ook afgelegd hebt, de deur staat voor je open. Je kunt er ook terecht voor extra informatie en ondersteuning.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Nieuwe genetische afwijking en therapeutisch doelwit bij zeldzame lymfeklierkanker ontdekt

13 augustus 2021
Onderzoekers van UZ Leuven en KU Leuven hebben een nieuwe genetische afwijking ontdekt die aan de basis ligt van een zeldzaam type lymfeklierkanker. De ontdekking opent nieuwe perspectieven voor een betere behandeling.
Lees meer
Meer nieuws over "Leuven Kankerinstituut (LKI)"

Singlecell-techniek baant weg voor biomerker immuuntherapie borstkanker

6 mei 2021
Leuvense onderzoekers ontdekten een manier om bij borstkankerpatiënten in een vroeg stadium te voorspellen of immuuntherapie zal aanslaan. Tumorweefsel van 40 patiënten werd onderzocht voor en na een eerste behandeling met anti-PD1- immuuntherapie. 1 op de 3 patiënten vertoonde een respons.
Lees meer
Laatste aanpassing: 28 februari 2020